רגע לפני תשעה באב, היום שבו חרב בית המקדש בגלל מלחמות ופילוג פנימי, בדקנו בסקר אולפן שישי מה חושב הציבור על התכנות של מלחמת אחים, כמו גם מי מנבחרי הציבור מובילים לפילוג בחברה ומי לאחדות. הנתונים מציגים תמונה מדאיגה:

46% מהנשאלים השיבו כי הם חוששים מכך שתתרחש מלחמת אחים, ו-48% השיבו שאינם חוששים מכך.

 סקר אולפן שישי
סקר אולפן שישי

בתשעה באב נשמע את הפוליטיקאים שלנו מדברים על הצורך באחדות פנימית, אבל מה הם עושים כל השנה? אז בדקנו בסקר אולפן שישי שערך עבורנו מנו גבע ממכון מדגם מי לדעתכם הפוליטיקאים הכי מפלגים ומי - אם יש בכלל כאלה - הכי מאחדים.

בראש הרשימה המפוקפקת של המפלגים נמצא השר לביטחון פנים איתמר בן גביר. 70% טוענים שהוא מפלג, לעומת 19% שהוא מאחד. אחריו מירי רגב, בצלאל סמוטריץ' וטלי גוטליב. בנוגע לראש הממשלה נתניהו, 62% מהציבור אומרים שהוא מפלג - לעומת 30% שאומרים שהוא מאחד. גם בקרב מצביעיו של נתניהו, לא פחות מ-30%, כל מצביע שלישי, אומרים שהוא מפלג. בקרב מתנגדי נתניהו - 93 אחוז אומרים שהוא מפלג את המדינה.

 סקר אולפן שישי
סקר אולפן שישי

אחרי נתניהו ממשיכים את הרשימה דודי אמסלם, אורית סטרוק, שמחה רוטמן, אריה דרעי ואביגדור ליברמן - הראשון מהאופוזיציה - ש-55% אומרים שהוא מפלג.

 סקר אולפן שישי
סקר אולפן שישי

 

בעשירייה השנייה של המפלגים נמצאים שר המשפטים יריב לוין, אבי המהפכה המשפטית, ש-54% אומרים שהוא מפלג. מיד אחריו יאיר לפיד עם 53% שאומרים שהוא מפלג, לעומת 36% שאומרים שהוא מאחד. ראשי הסיעות החרדיות שנמצאים גם כן ברשימה הם גולדקנופף וגפני.

 סקר אולפן שישי
סקר אולפן שישי

רשימת המאחדים קצרה הרבה יותר. יש רק 5 פוליטיקאים מבין אלו שבדקנו שיותר אנשים אומרים שהם מאחדים מאשר מפלגים. בראש נמצא הנשיא הרצוג, שזה כמובן הגיוני לאור תפקידו, אחר כך נפתלי בנט: 52% אומרים שהוא מאחד לעומת 28%  שמפלג. זה נתון די מדהים, בהתחשב במאבק הבוטה שניהלו נגדו ונגד ממשלתו כשהיה ראש ממשלה.

עוד ברשימת המאחדים - בני גנץ, גדי איזנקוט ויואב גלנט - שר הביטחון שנהנה מפופולריות רבה בציבור מול הכתף הקרה שמקבל מראש הממשלה

וזה המצב מבין המתמודדים לראשות הממשלה. נתניהו - הכי מפלג. אחרי לפיד. גנץ ובנט במאחדים.

 

 סקר אולפן שישי
סקר אולפן שישי

עורך הסקר: מדגם ייעוץ ומחקר בראשות מנו גבע
מועד איסוף הנתונים 8.8.2024
אוכלוסיית המחקרמדגם מייצג של כלל האוכלוסייה בישראל בגילאי 18 ומעלה
מספר המשיבים בפועל: 510
טעות הדגימה המרבית: 4.4%+
השיטה הסטטיסטית: הסקר בוצע בשיטות סטטיסטיות מקובלות
שיטת הדגימה: דגימת שכבות ובתוך השכבות דגימה אקראית
אופן ביצוע הסקר: אינטרנטי