המתיחות בכל הגזרות והחשש מהסלמה על רקע חיסול רמטכ"ל חיזבאללה ואיסמאעיל הנייה הכניסה את הציבור כולו לדריכות גבוהה. בסקר "אולפן שישי" ששידרנו הערב ניסינו לבדוק מה האזרחים חושבים שישראל צריכה לעשות בצל העימות עם חיזבאללה צפון ועד כמה הם באמת סומכים על האנשים שיושבים סביב שולחן מקבלי ההחלטות?
למרות המתיחות והחשש מתגובת הנגד, 45% מהנשאלים סבורים כי יש לצאת למלחמה כוללת מול חיזבאללה. לעומתם, 40% חושבים דווקא שיש לחתור להסכם מדיני שיביא להפסקת אש. רוב התומכים בהסכם מדיני (61%) מצביעי גוש מתנגדי נתניהו.
בהמשך הסקר שאלנו מה לדעתם השיקול המרכזי של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר ביחס למשטרת ישראל. 56% השיבו כי לדעתם מטרתו המרכזית היא השתלטות פוליטית על המשטרה - 26% מתוכם מצביעי גוש נתניהו ו-35% מגדירים עצמם ימין. 29% בלבד חשבו שהוא רוצה בטובת המשטרה, 55% מהם מצביעי גוש נתניהו.
נוכח התמורות במערכת הפוליטית ובצמרת הביטחונית, ניסינו לבדוק עד כמה הציבור נותן את אמונו במשרתי הציבור. צה"ל זוכה לאמון הציבור הגבוה ביותר עם 78% תמיכה. אחריו השב"כ עם 66% אמון לעומת 29% אי-אמון. במקום השלישי והרביעי היועמ"שית ובג"ץ בהתאמה, עם כ-40% תמיכה לעומת כ-50% א-אמון.
במקומות האחרונים נמצאות משטרת ישראל עם 40% אמון לעומת 58% אי-אמון, הממשלה עם 20% אמון לעומת 77% אי-אמון וכנסת ישראל עם נתון מדאיג של 15% אמון בלבד לעומת 81% אי-אמון.
בהמשך שאלנו את המשיבים אם הם חוששים להמשך קיומה של ישראל כמדינה דמוקרטית. רוב מכריע של 61% השיבו שהם חוששים, 31% מהם חושים מאוד. 40% מאלה שחוששים - מצביעי גוש נתניהו ו-47% מגדירים עצמם ימין. 34% טענו כי אינם חוששים, 15% בלבד כלל לא חוששים ו-19% לא כל-כך חוששים.
עורך הסקר: מדגם ייעוץ ומחקר בראשות מנו גבע
מועד איסוף הנתונים: 01.08.2024
אוכלוסיית המחקר: מדגם מייצג של כלל האוכלוסייה בישראל בגילאי 18 ומעלה
מספר המשיבים בפועל: 500
טעות הדגימה המרבית: 4.4%+
השיטה הסטטיסטית: הסקר בוצע בשיטות סטטיסטיות מקובלות
שיטת הדגימה: דגימת שכבות ובתוך השכבות דגימה אקראית
אופן ביצוע הסקר: אינטרנטי