אחרי דיונים סוערים, הצעת החוק לגירוש משפחות מחבלים ישראלים אושרה בוועדת הכנסת לקריאה שנייה ושלישית ברוב של תשעה חברי כנסת שתמכו, אל מול שניים שהתנגדו. ההצעה קובעת כי שר הפנים רשאי לגרש ממדינת ישראל את בני משפחתו של מחבל, ובהם בת זוג, הורים, ילדים ואחים, אם ידעו מראש על הפיגוע המתוכנן או תמכו בו לאחר מכן.
בדברי ההסבר לחוק נכתב: "ממחקרים שונים שנעשו הן על ידי המטה לביטחון לאומי והן על ידי צה"ל לאורך השנים בעניינם של עשרות מחבלים בעלי אזרחות ישראלית, עלה כי החשש היחיד של המחבלים היה מה יהיה עם בני משפחותיהם לאחר הפיגוע. אין כל ספק שמחבלים רבים יימנעו מביצוע פיגוע ככל שידעו שבני משפחותיהם ייענשו על כך".
תוקף צו הגירוש ביחס לאזרח לא יפחת משבע שנים ולא יעלה על חמש עשרה שנים, וביחס לאדם המחזיק רישיון לישיבה ארעית או קבע, לא יפחת מ-10 שנים ולא יעלה על 20 שנים. לפי ההצעה, בן המשפחה של המחבל יהיה זכאי לטעון את טיעוניו בשימוע וכן יהיה זכאי לייצוג משפטי. השר ימסור את החלטתו לא יאוחר מתום ארבעה עשר ימים ממועד השימוע. אם החליט לגרש את בן המשפחה, יחתום השר באותו מועד על צו הגירוש. בנוסף, לצורך ביצוע החוק יהיו למשטרת ישראל כל הסמכויות הנתונות לה לפי כל דין לרבות הסמכות להיכנס לכל מקום, להוציא כל אדם, ולהשתמש לשם כך בכוח סביר.
יו"ר הקואליציה אופיר כץ אמר: "נגמרו הימים שיקשרו לנו את הידיים במאבק בטרור, נגמר העניין שהגורמים המשפטיים מתנגדים ואנחנו נסוגים אחורה, אין יותר נסוגים אחורה! אנחנו עולים להתקפה לשמור על החיים של האזרחים שלנו, רק ככה נסכל טרור".
עוד לפני כן התקיים דיון חסוי שבו הוצגו חוות הדעת הביטחוניות. השב"כ, המל"ל ומשרד החוץ הודיעו כי הם תומכים בחקיקה וכי היא משמשת ככלי הרתעתי וסיכולי. השב"כ הציג הסתייגויות וביקש להחיל את החוק רק על הורי המחבל כדי לצמצם התססה, רק על בעלי אזרחות כפולה ולהוראת שעה מוגבלת. יו"ר הקואליציה כץ והמציעים חנוך מילביצקי, אליהו רביבו ואלמוג כהן סירבו לצמצם את ההצעה והמשיכו עם הנוסח המחמיר.