בדיון החסוי שנערך היום (שלישי) בכנסת התנגדו נציגי השב"כ לחוק גירוש מחבלים במתכונתו הנוכחית. לדברי נציג שב"כ, הם תומכים בהחלת החוק על הורים בלבד ולא על אחים, ילדים או בני זוג. עוד טענו בשב"כ כי הגירוש יכול להיות כלי הרתעה יעיל אם יוחל על הורים שידעו על הפיגוע או היו צריכים לדעת עליו. בעוצמה יהודית מתנגדים וטוענים: אין הבדל בין אחים, ילדים, בני זוג או הורים.

הדברים נאמרו בדיון בוועדת הכנסת על הצעת החוק של חה"כ אליהו רביבו וחנוך מילביצקי מהליכוד, ואלמוג כהן מעוצמה יהודית שקידומו את החוק לקריאה שנייה ושלישית. לפי הצעת החוק, שר הפנים רשאי להורות על גירוש בן משפחה של מחבל אם אותו קרוב "ידע מראש על תוכניתו לבצע מעשה טרור, הביע תמיכה או הזדהות עם מעשה הטרור או פרסם דברי שבח, אהדה או עידוד למעשה הטרור".

ח
ח"כ אופיר כץ|צילום: דוברות הכנסת
חנוך מילביצקי סגן יושב ראש הכנסת (צילום: Yonatan Sindel, flash90)
צילום: Yonatan Sindel, flash90

נציגי השב"כ נטשו את הדיון הפתוח אחרי שהודלפו תמלילים של תוכן הדיון. בשב"כ זעמו על ההדלפות שהיו בחלקן מסולפות, וטענו שחשיפת מידע מסווג ועמדות חסויות בזמן מלחמה משרתת את האויב. מהשב"כ נמסר: "התנהלות מעין זו לא תאפשר לנציגי השירות להביא מידע ונתונים בפני ועדות הכנסת, ולהשתתף באופן פעיל בדיונים".

מיפוי בתי המחבלים (צילום: דובר צהל, חדשות)
צילום: דובר צהל, חדשות

על פי ההצעה, הגירוש יהיה מחוץ לישראל או לשטחים בשליטתה: "הטרור אינו מכיר כל גבולות, חוקים או קווים אדומים, ועל כן עלינו למצוא כלים חדשים וקיצוניים להילחם בו. ממחקרים שונים שנעשו הן על ידי המטה לביטחון לאומי והן על ידי צה"ל לאורך השנים בעניינם של עשרות מחבלים מתאבדים, עלה כי החשש היחיד של המחבלים המתאבדים יהיה מה יהא על בני משפחותיהם לאחר הפיגוע". החלטה הסופית תינתן רק לאחר שימוע.

"מחבלים רבים ימנעו מביצוע פיגוע ככל שידעו שבני משפחותיהם ייענשו על כך", נכתב בדברי ההסבר לחוק. עוד הוסבר  כי גם מערכת המשפט מסכימה כי הרס בתי מחבלים הוא אמצעי חוקי. על כך נכתב בהצעת החוק: "לצערנו אמצעי זה אינו מספיק ולא מהווה הרתעה מתאימה. בגירוש בני המשפחה הגרעינית אין כל ספק שתושלם חבילת ההרתעה שתרתיע מחבלים וכן תגרום לבני משפחות המחבלים למנוע מילדיהם לבצע פיגוע זה".