שר האוצר והשר במשרד הביטחון בצלאל סמוטריץ' אמר אתמול (שני) בכינוס שארגנה מועצת יש"ע כי "אפשר וצריך לכבוש את רצועת עזה". לדבריו, "לא צריך לפחד מהמילה הזו, אפשר וצריך לקחת שם אחריות אזרחית. זה תנאי בל-יעבור. מפחידים אותי על עלויות וכו' - קשקוש בלבוש, אין שקר גדול מזה".

"זה לא עולה כל כך הרבה כסף וצה"ל יצטרך להיות שם כדי להילחם בטרור ולשמור על הביטחון ולמנוע מעזה להתחמש מחדש ולחזור להיות איום על אזרחי מדינת ישראל, לא בשביל לשלוט שם במאמץ האזרחי, על הדרך צה"ל ישלוט גם במאמץ האזרחי - זו הדרך היחידה להשמיד את השלטון האזרחי של חמאס". הדברים נאמרו בכינוס מיוחד של מועצת יש"ע לגיבוש אסטרטגיה לקראת חילופי הממשל בארצות הברית שהתקיים בירושלים בהשתתפות ראשי ארגוני ימין.

סמוטריץ' הוסיף: "חמאס זו קודם כל תנועה אזרחית, ועל זה נבנתה הזרוע הצבאית שלו. אין דרך אחרת, וגם אם זה יעלה קצת כסף, הפחידו אותי בצבא שזה יעלה חמישה מיליארד. זה לא יעלה שום 5 מיליארד, מקסימום כמה מאות מיליונים. אבל גם אם כן 5 מיליארד, אני קונה את זה עכשיו. עליתם לי בשנה האחרנה 250 מיליארד שקל, 5 מיליארד אפשר לפרוס ל-50 שנה קדימה, קניתי בתשלומים. אם זה מה שצריך כדי לשמור על הביטחון של מדינת ישראל אז אל תאיימו עליי..."

שר האוצר בצלאל סמוטריץ'  (צילום: כינוס מועצת יש
שר האוצר בצלאל סמוטריץ' |צילום: כינוס מועצת יש"ע

עוד בכנס שכותרתו הייתה "המחנה הלאומי נערך לממשל טראמפ" התייחס שר האוצר לתקופה שבה ביידן עדיין נשיא, עד שטראמפ ייכנס לתפקידו. "בדיוק באותה המידה שתוצאות הבחירות בארצות הברית יוצרות הזדמנות גדולה מ-20 בינואר לפחות שנתיים קדימה, שהממשלה שלנו בע"ה עם ממשל טראמפ ורוב בסנאט ובקונגרס..."

"משימה חשובה מאוד לשמור על הממשלה שלנו ולעזור לה לצלוח אתגרים שהם אמיתיים וחשובים, אני לא רוצה להקל בזה ראש. אלו לא מהמורות פוליטיות קטנות, אלא יש פה אתגרים אמיתיים שצריך לפצח אותם ואפשר וצריך לעשות את זה בצורה טובה בתוך שאנחנו שומרים על הממשלה ומנצלים את ההזדמנות ההיסטורית הזו. באותה המידה צריך לדעת שהחודשיים מעכשיו ועד ל-20.1 הם חודשיים מאוד מאתגרים ומאוד מסוכנים".

"צריך לנווט בהם מאוד בזהירות ומאוד באחריות", הוסיף השר. "בסבלנות, זה לא הרבה חודשיים, אבל צריך לעבור אותם ואם יתקבלו החלטות במועצת הביטחון, זה סיבוב חד-כיווני, אי אפשר להפוך את זה. צריך מאוד להיזהר. זה צריך להיות ברקע של הרבה מאוד החלטות שנקבל בחודשיים הקרובים. צריך לנשום עמוק, לנתח סיטואציה, לזהות הזדמנויות, להיערך להן, אבל מאוד להיזהר ולצלוח את התקופה הזו בלי שהיא גורמת לנו לנזקים גדולים. זה נכון ליו"ש, נכון לעזה, ונכון ללבנון. יש אילוצים".