הופעתה הנדירה של היועמ"שית גלי בהרב-מיארה היום (שני) בוועדת החוקה, חוק ומשפט הסיטה במהרה את כיוון הדיון - והוא הפך למתקפה ישירה נגדה מצד חברי הכנסת. חה"כ סעדה איים: "אם יש לך טיפה יושר תלכי הביתה, ואם לא - הממשלה צריכה לעשות את זה כבר מחר". כעת, כפי שפרסמנו לראשונה ב"מהדורה המרכזית", נראה שיש שחר לדבריו.

מזכיר הממשלה יוסי פוקס פנה בשבועות האחרונים לכל השרים וביקש שיעבירו לו בהקדם ובפירוט את רשימת המהלכים שלכאורה עיכבה היועמ"שית. עד עתה אף שר לא שלח את רשימתו. ייתכן שמדובר בשלב הראשון בדרך להדחת היועמ"שית, שכן אחת העילות שבגינן ניתן להחליף יועמ"שית היא חילוקי דעות מהותיים מול הממשלה. נדגיש כי מדובר במהלך מורכב, ועל כן ההערכה היא שלא יתרחש בתקופה הקרובה.

בצלאל סמוטריץ' (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)
שר האוצר בצלאל סמוטריץ'|צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

הסיבה למהלך היא שינוי מהותי שחל בהליכי המינוי של היועץ המשפטי לממשלה - וכפועל יוצא בתהליכי הדחתה. אם יש וועדת איתור שממנה את היועץ, היא צריכה לתת את התייחסותה גם באשר להדחתו.

נדגיש כי מדובר בוועדה בראשות נשיא ביהמ"ש העליון לשעבר אשר גרוניס, ועל כן הסיכוי שתשתכנע - אינו גדול. כמו כן, רק כאשר תוגש רשימה של כ-150 אי הסכמות (מספר בעל היתכנות בצל חילוקי הדעות הרבים בין הצדדים), יהיה בידי הממשלה "תיק ראיות" שאיתו יוכלו לגשת לוועדה.

ראש השב
ראש השב"כ, רונן בר|צילום: חיים גולדברג, פלאש 90

גם שר האוצר בצלאל סמוטריץ', שתקף אתמול בישיבת הממשלה את הייעוץ המשפטי לממשלה, יצא נגד היועמ"שית ואמר: "אני קורא מכאן ליועצת המשפטית לגלות יושרה והגינות. את מנצלת את תפקידך וסמכותך לרעה כדי לנהל מאבק פוליטי. אם יש בך שמץ של יושרה וענייניות - תתפטרי מהתפקיד של היועצת המשפטית, תורידי את הגלימה ולכי לנהל את המאבקים שלך מרחוב קפלן בצורה דמוקרטית".

אף השר איתמר בן גביר תקף את בהרב-מיארה וטען: "לפני כמה חודשים הגיע לביקור ביחידת להב של המשטרה אחד מהמשנים של היועמ"שית, וביקש לפתוח נגדי בחקירה פלילית בגין חלוקת הנשקים. אותם אנשי יחידה השיבו לפרקליט שהכול נקי. מקור בפרקליטות סיפר לי שהמשנה חזר ליועמ"שית, אמר לה את זה, קיבל על הראש שהוא היה רפוי מדי - ואז היא שלחה משנה אחר שלה עם ההוראה 'תמצאו לי משהו נגד השר בן גביר'. אלא שבהרב-מיארה אמרה על טענת בן גביר: "לא היה ולא נברא".

גם רונן בר על המוקד

על רקע הקריאות להדיח את היועמ"שית, גורמים בסביבת ראש הממשלה, לרבות שר מכהן, טוענים כי נתניהו שוקל את האפשרות להדיח גם את ראש השב"כ רונן בר. לשיטתם, נתניהו זועם על ראש השב"כ מכמה סיבות שהגדישו את הסאה: החל בקרב הגרסאות סביב טבח 7 באוקטובר, דרך "ליל גלנט השני" ועד הזעם במשפחת נתניהו על האופן שבו השב"כ מטפל באיומים על ראש הממשלה. עוד טוענים בסביבת ראש הממשלה לאכיפה בררנית בפרשת המסמכים, אף שבשב"כ לא ידעו כי הפרשה תוביל ללשכת רה"מ.

היועמ
היועמ"שית גלי בהרב-מיארה|צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

במערכת הביטחון עולה כעת שאלת העיתוי: נתניהו, שמתהדר הישגיו של השב"כ, יכול היה לפטר את ראש השב"כ אחרי השבת השחורה. הוא לא עשה זאת - ומאז השב"כ מביא הישגים בכל הזירות. לפי שעה במערכת הביטחון לא יכולים לעשות דבר מלבד להמתין ולבחון אם מדובר במהלך ענייני או בניסיון להלך אימים ולהחליש את שומרי הסף.

נזכיר כי השר סמוטריץ' קרא גם לבר להגיש את התפטרותו בעצמו, על רקע שיגור זיקוקי התאורה לעבר מעונו של ראש הממשלה בקיסריה.