בכוורת של ראש הממשלה נתניהו, עמית חדד הוא דבורה חשובה במיוחד. בשנים האחרונות הפך הפרקליט בן ה-38 מעורך דין שמייצג את נתניהו בתיקי האלפים לאיש סודו וליועצו הקרוב ביותר. אבל חדד מזמן לא מייצג רק את נתניהו: בשנים האחרונות הוא הפך לטלפון הראשון של כמה ממקורבי רה"מ שהסתבכו בפרשות פליליות. רשימת המיוצגים שלו מדליקה נורות אדומות בפרקליטות - שם טוענים כי הוא מייצג אינטרסים מנוגדים.
הביקורת הגיעה השבוע לשיא כאשר נעצר יונתן אוריך בפרשת קטארגייט, אז עו"ד חדד עזב באמצע את הדיון במשפט נתניהו. זמן קצר אחר כך הובא נתניהו בעצמו למתן עדות באותה הפרשה בדיוק.

"בתקופה שלו כמעט ולא הצליחו להרשיע סטודנטים"
לעתים נראה שכמעט בכל צומת שבה הפוליטיקה פוגשת את בית המשפט חדד שם, אבל דרכו התחילה בכלל באשקלון. אחר כך חדד התגייס לקורס טיס ונשר בעקבות שברי מאמץ. בתום שירות במצ"ח, החל ללמוד הנדסה בטכניון, אבל לאחר שלושה שבועות הבין שזה לא הכיוון - והחל ללמוד משפטים באוניברסיטה העברית.
אייל אוסטרינסקי, חבר מהלימודים של עו"ד חדד, סיפר לחדשות 12: "בשנה השנייה עמית התמיין לייצג סטודנטים בוועדות משמעת, וכשהוא התקבל לזה - הייתי רואה אותו משקיע בזה לילות כימים. בתקופה שלו כמעט ולא הצליחו להרשיע סטודנטים. בשנה השנייה היו צריכים להביא דוקטורנט למשפטים במקום המזכירה האקדמית כדי שיעמוד מולו ויהיה קרב הוגן".
ניר חפץ, לשעבר יועץ התקשורת של בנימין נתניהו, שוחח גם הוא עם חדשות 12 ואמר: "לא במקרה עמית חדד היה מתמחה בבית המשפט העליון ולא במקרה יעקב וינרוט, שהוא היה סוג של עמוד אש בעולם של צווארון לבן ובכלל - בחר בו מכל עורכי הדין המצוינים שהיו שם להיות בן טיפוחיו". עו"ד ליאור אפשטיין, שעבד עם עו"ד חדד, הוסיף: "עמית ספר עשר שנים עם וינרוט, שזה אומר שנות אין-קץ עם המנטור הכי גדול שהיה במשפט הישראלי".

"הוא מסתובב חופשי בבית של נתניהו ובחדר העבודה שלו"
עמית חדד היה בן 29 כשמונה להיות שותף במשרדו של וינרוט. הוא קנה לעצמו שם, ופניו התנוססו שוב ושוב ברשימות של צעירים מבטיחים בעיתונות הכלכלית. כשעבד לצידו של וינרוט ראה מקרוב והפנים את יחסיו יוצאי הדופן של הפרקליט הבכיר עם רה"מ.
כשיעקב וינרוט נפטר ב-2018, חדד עזב את המשרד והשאיר את השותפים האחרים, ילדיו של וינרוט - מאחור. זה לא נגמר בטוב, כפי שסיפר מקורב למשפחת וינרוט: "עוד לא מלאו 30 למותו של האב, הוא כבר הוציא קלסרים והלך להקים משרד משלו. זה היה עיתוי לא מתאים, זה פגע בהם".
ניר חפץ סיפר שעמית פרץ לעולמו של רה"מ בפרשת המעונות של שרה נתניהו, ותוך שנתיים הפך לדמות מאוד מרכזית בסביבתו. עו"ד פנחס (פיני) רובין, ראש משרד גורניצקי ושות', שייצג את רה"מ יחד עם חדד, שיתף: "הוא היה מאוד קרוב אליו גם באופן אישי. הטמפרטורה של היחסים הייתה קרובה איתו וקרובה עם אשתו. הוא מסתובב חופשי בבית ובחדר העבודה שלו - הוא בן בית שם".
מי שסומן בתור היורש של וינרוט ירש גם את תיקי נתניהו - אבל גם את היכולת לפתח מערכת יחסים צמודה ואינטימית עם רה"מ. ככל שהקשר התהדק, החל חדד לייצג כאמור גם את סביבתו הקרובה של נתניהו. הוא ייצג את יועצי רה"מ עופר גולן, ישראל איינהורן ויונתן אוריך, הנאשמים בהטרדתו של שלמה פילבר, עד המדינה בתיק 4,000 - שגם אותו מייצג חדד. גם השרות מירי רגב ומאי גולן, לצד דובר המשטרה אריה דורון, שכרו את שירותיו של הפרקליט הצעיר. אפילו מפכ"ל המשטרה דני לוי שכר את שירותיו לפרק זמן קצר - עד שהבין שזה מנטרל אותו מעיסוק בפרשות הגדולות הנחקרות תחתיו.

קטארגייט - והבעיה האתית
ד"ר לימור זר-גוטמן, ראש המרכז לאתיקה מקצועית של עורכי דין במכללה למנהל, הסבירה את הבעיה האתית בפרשת קטארגייט: "אוריך, רה"מ ואיינהורן בעצם קשורים לאותה פרשה. הדרך של כל אחד מהם להגן על עצמו עוברת גם דרך האדם השני. למשל, אם אוריך יגיד שהכול היה בהוראה של נתניהו הוא מקטין את האשם שלו ואולי גם את העונש. אך מה יעשה עו"ד חדד? איזו טענה הוא יעלה?".
אם כן, קיים חשש לסתירה בין האינטרסים של המיוצגים וזה עלול להביא להתנגשות בין ענייניו של המיוצג הבכיר, רה"מ נתניהו, לבין שני יועציו, אוריך ואיינהורן. וזו רק מלכודת אחת: ביום שלישי האחרון הובאו להארכת מעצרם אוריך ופלדשטיין. נציג המשטרה בדיון טען שקיים חשש ממשי לפגיעה בחקירה - חדד עלול להעביר מידע בין המעורבים שהם מיוצגיו, ובכך יבצע שיבוש.
עו"ד ליאור אפשטיין התייחס לכך: "החשש שסניגור ישבש זהה לחשש שסניגור לא ישלם מיסים, וזהה לחשש שסניגור יאנוס. באיזה עולם אנחנו חיים? איש לא מצא אותו פעם אחת סוטה מהשורה". ד"ר זר-גוטמן אמרה מנגד: "מחקרים בפסיכולוגיה מראים שאנשים לא רואים את ניגוד העניינים שבהם הם נמצאים. אנשים יותר מדי סומכים על עצמם. עורך דין אומר לעצמו: 'אני אדע לעשות את ההפרדה הזו'. עם זאת, המחקרים מראים שזה בלתי-אפשרי".

"נתניהו לא אוהב להוציא כסף מהכיס"
את נתניהו החל לייצג חדד באופן קבוע אחרי שורה של עורכי דין שנפרדו ממנו על רקע כספי. עו"ד פנחס רובין סיפר שזה קרה גם במקרה שלו: "בגלל היעדר תשלום, אמרתי 'תודה רבה'. אני כן יכול להסביר שניהול משפט כזה עולה הרבה מאוד כסף - הרבה מאוד מיליונים של שקלים".
בכיר בעולם המשפט אמר לחדשות 12: "סיפור כמו משפט נתניהו משבית חצי משרד. זה לא רק חדד שמשועבד לזה, גם עורכי הדין הבכירים בפירמה, בשכר טרחה מאוד גבוה. נתניהו לא אוהב להוציא כסף מהכיס. תוסיפו לזה את תיקי היועצים של נתניהו ואז תשאלו מי משלם את העלות האמיתית של תיקי נתניהו".
ב-2022 התגלה שמפלגת הליכוד מימנה ליועצי נתניהו, אוריך וגולן, את הגנתם המשפטית על הטרדת עד המדינה פילבר בסך מיליון שקלים וחצי. כאשר התברר המידע, כתב מבקר המפלגה שי גלילי: "עצם הבחירה בעו"ד המייצג במקביל את יו"ר המפלגה עלול להביא לניגוד עניינים מובהק ולחשש שחלק מגובה הסכום עלול לשמש כהטבה עבור הפחתה בסכום הטרחה בתיק האישי של רה"מ".
לדיון בהארכת מעצרו של יונתן אוריך בשבוע שעבר התייצבו כל המקורבים ללשכת נתניהו. אולי כדי לעודד את רוחו, אבל אולי גם כדי להעביר מסר: אתה לא לבד. הרי מי שמרגיש נטוש בתא מעצר כמו פילבר, חפץ או ארי הרו - עלול להפוך לעד מדינה נגד הבוס. האם כשעורך דין חדד שם - נתניהו יכול להיות יותר רגוע?. "נתניהו קשור לכולם - הוא באמת במרכז העניינים", אמר ניר חפץ. "ברור לחלוטין שלנתניהו יש אינטרס-על שכולם יהיו מיוצגים אצל עורך הדין שלו שהוא סומך עליו".

היום עו"ד חדד אמור לענות לוועדת האתיקה של לשכת עורכי הדין, שדרשה ממנו לנמק מדוע אין ניגוד עניינים בייצוג של רה"מ ושל אוריך במקביל. חוקית הדבר כשר, אבל בימים שבהם יש כ"כ הרבה פרשות וכ"כ הרבה נחקרים מסביבת רה"מ - זה מעלה לא מעט שאלות.
עו"ד עמית חדד מסר בתגובה: "הטענה לניגוד עניינים היא מופרכת. ראש הממשלה לא חשוד בפרשה. איינהורן כלל לא זומן לחקירה בפרשה. ככל שיזומן, כדי למנוע לזות שפתיים, אפנה בפנייה מתאימה לקבלת אישור לפני ייצוג. כל הרמיזות שלפיהן מישהו משבש הליכים הן שקריות וחסרות שחר".