בעקבות תצהיר ראש השב"כ שהוגש אמש, ראשי המפלגות הציוניות באופוזיציה הודיעו כי יפעלו לכינוס מליאת הכנסת לדיוני חירום. ל-N12 נודע הבוקר (שלישי) כי באופוזיציה מתכוונים לאסוף 25 חתימות של ח"כים עבור כינוס המליאה בזמן הפגרה, ואלו נאספו ויוגשו ליו"ר הכנסת חה"כ אמיר אוחנה.
בהמשך הודיעו הסיעות במשותף ראשי סיעות האופוזיציה: "חברי הכנסת אספו 25 חתימות לכינוס חירום במליאת הכנסת בנושאים תצהיר ראש השב"כ והסכנה לביטחון המדינה ומחדלי הממשלה והקפאון בהשבת החטופים. מועדי הדיונים ייקבעו בהמשך".
באופוזיציה למעשה החליטו לאסוף חתימות עבור שני דיונים בזמן הפגרה, האחד בנושא התצהיר של ראש השב"כ, והשני בנושא הפקרת 59 החטופים שנמצאים בעזה כבר 564 ימים. "עם פרסום תצהיר ראש השב"כ רונן בר, משתקפת תמונה מדאיגה וחסרת תקדים באשר להתנהלות ראש הממשלה טרם אירועי 7.10 ולאורך תקופת מלחמת חרבות ברזל", נכתב במסמך שחתמו עליו הח"כים.
"התצהיר מעלה כי ככל הנראה ראש הממשלה חצה קווים אדומים וניסה להשתמש בשב"כ ככלי ניגוח ורדיפה של אזרחים שביקשו לממש את זכותם הדמוקרטית למחאה. כמו כן, על פי התצהיר המדאיג וממה שפורסם ממנו, ראש הממשלה נתן הוראה לראש השב"כ שלא לציית לחוק ולביהמ"ש בזמן משבר חוקתי. דבר מסוכן בפני עצמו".

באופוזיציה הוסיפו: "עוד עולה כי יחסי הממשלה עם השב"כ הידרדרו מרגע שראש הממשלה לא קיבל את מבוקשו שהם שירות אישי ולא לאומי. כל אלו ועוד הובילו למתקפות והשתלחויות חסרות תקדים של חברי ממשלה וקואליציה, ולהסתתם של המונים כנגד ראש השב"כ, בתוך ליבוי תאוריות קונספירציה בידי נבחרי ציבור, שיש בהם לפגוע בשב"כ כארגון, וכיוצא מכך פגיעה בביטחון ישראל".
"על אף העובדה שאין ספק שראש השב"כ נושא יחד עם ראש הממשלה, הממשלה וכל המערכות הביטחוניות באחריות למחדלי 7.10, הטיעונים האמורים מעלים חששות כבדים בנוגע להתנהלותו ושיקול דעתו של ראש הממשלה בכל הנוגע לאחריותו לשלום המדינה והציבור. ראש הממשלה שקוע עמוק במשברים מול המערכת הביטחונית והמשפטית ועוד, דבר המאיים על הסדר בחברה הישראלית, והצורך הדחוף להוצאת המדינה מהמשבר הקשה בכל רובד ובעיקר המשבר הביטחוני בו אנו מצויים. לצערנו שיקולים זרים, אישיים ופוליטיים נכנסו לקודש הקודשים של ממשלת ישראל, לשכת רה"מ. חלק מהדברים נחקרים, חלקם נחשפים עתה, אך בשורה התחתונה הולכת ומתבהרת בפנינו תמונת מצב קשה, ומסוכנת שיש בה לפגוע אנושות באמון הציבור".
בנוסף התייחסו הח"כים גם לנושא המו"מ התקוע בנוגע לחטופים, ו"מחדלי הממשלה": "כבר 564 ימים נמקים במנהרות חמאס בעזה 59 נשים וגברים, חיים וכאלה שנרצחו. ממשלת ישראל ה-37 בראשותו של חה"כ בנימין נתניהו, שבמשמרתה התרחש האסון הגדול ביותר לעם היהודי מאז השואה, נכשלת כישלון נחרץ בהשבת החטופים וזאת למרות שקבעה בעצמה את החזרתם כמטרה מרכזית של מלחמת חרבות ברזל".

"חרף מצבם הקשה והחמור של החטופים והסכנה המוחשית והממשית למותם בשבי וכמובן מצוקת משפחותיהם, שרים בכירים בממשלה מצהירים מפורשות שהשבתם אינה המשימה החשובה ביותר, העליונה והדחופה ביותר. לא זו אף זו, ראש הממשלה הודה בהצהרתו לתקשורת האחרונה כי הוא נכשל בהשבתם של החטופים. לצערנו, חברים בקבינט המדיני-בטחוני וגורמים בכירים בממשלה ממשיכים להתבטא באופן מחפיר, הפוגע בחטופים ובמשפחות בשעה שמתפרסמים תיעודי החטופים מהשבי. מצבם הבריאותי והנפשי של החטופים שנותרו מאחור מתדרדר עד כדי סכנת חיים. אנו רואים חובה ודחיפות לקיום דיון בו הממשלה תתייצב אל מול הכנסת והציבור ותשקף את עמדתה הברורה לעניין השבת החטופים והפעולות שהיא נוקטת בעניין הזה".
יו"ר הכנסת אומנם מחויב לכינוס המליאה בזמן הפגרה על פי דרישת 25 ח"כים, אולם על רקע ימי הזיכרון ויום העצמאות, וכנס הקיץ של הכנסת שייפתח ביום ראשון 4 במאי 2025, ייתכן שישיב שאין אפשרות לעשות זאת.
כפי שמצוין באתר הכנסת, סעיף 9 לחוק הכנסת, התשנ"ד–1994, קובע כי יו"ר הכנסת יכנס את הכנסת לישיבה שלא בתקופת כנס הכנסת על פי דרישה של 25 מחברי הכנסת או על פי דרישת הממשלה. לפי סעיף 21 לתקנון הכנסת, 25 חברי הכנסת רשאים לפרט בדרישתם נושא אחד או שני נושאים, ויו"ר הכנסת יעמיד את הנושאים על סדר-היום של הישיבה כהצעות לסדר היום.

יו"ר הכנסת רשאי להעמיד על סדר-היום של אותה הישיבה נושא אחד או שני נושאים נוספים לפי דרישת 25 חברי כנסת אחרים, כך שלמעשה יכולה האופוזיציה באמצעות חתימות של 50 מחבריה לקיים דיונים בשני נושאים. כל הצעה לסדר היום יכולה להיות מנומקת בידי שני חברי כנסת. בנוסף, אין בתקנון הגבלה על הנושאים שהממשלה רשאית לבקש לדון בהם בזמן הפגרה.
כאמור, ראשי הסיעות הציוניות באופוזיציה הודיעו על סיכום שורה של פעולות משותפות, על רקע תצהירו של ראש השב"כ. בהודעה שפרסמו ראשי האופוזיציה, שלא כוללת את יו"ר רע"ם מנסור עבאס או את ראשי חד"ש-תע"ל איימן עודה ואחמד טיבי, נכתב כי "התנהלות ראש הממשלה, לפי תצהיר ראש השב"כ, מעמידה את עתידנו וקיומנו בסכנה ופוגעת בביטחון המדינה".
בנוסף, חה"כ גלעד קריב מהדמוקרטים קרא הבוקר לחברי האופוזיציה "לשקול איחוד סיעות ויצירת גוש פרלמנטרי מאסיבי שעובד כסיעה אחת, בתיאום מלא". לדבריו של קריב, "על האופוזיציה להתייצב התייצבות מאסיבית בהפגנות, לקיים אפס קיזוזים ואפס הסכמות עם הקואליציה, בנוסף להחרמה של כל המשלחות הפרלמנטריות והפגישות הפרלמנטריות המשותפות שמציגות מצג שווא של 'עסקים כרגיל'".
"יש מקום לשקול איחוד סיעות 'דה-פקטו' ויצירת גוש פרלמנטרי מאסיבי שעובד כסיעה אחת, בתיאום מלא. לרבות ישיבה שבועית של כל חברי סיעות האופוזיציה והצהרה משותפת קבועה של ראשי סיעות האופוזיציה. הכול צריך להיות על השולחן".
ביש עתיד הגיבו: "ראש האופוזיציה לפיד מכנס כל הזמן את ראשי מפלגות האופוזיציה לתיאום מהלכים להחלפת השלטון והחזרת השפיות לאזרחי ישראל".