ראש השב"כ רונן בר אמר בימים האחרונים כי בכוונתו להתפטר מתפקידו בתוך כמה שבועות - כך נודע הבוקר (שני) ל-N12.

בר חזר על כך בשתי הזדמנויות לפחות, בשיחות שעסקו בסערה סביב הארגון. ראש השב״כ מתח בשיחות ביקורת חריפה על ראש הממשלה ושב על הצורך במינוי ראש ראוי לארגון והקמת ועדת חקירה ממלכתית. אך עם זאת, הוא העיד על עצמו שהוא מודע למשמעות של המשך המאבק המשפטי סביב כהונתו, וההשלכות של כך על הארגון.

בר אמור להגיש תצהיר לבג"ץ בתחילת השבוע הבא, ומדבריו נראה שהוא עשוי לנקוב שם במועד פרישתו, שכאמור על פי דבריו רחוק מרחק כמה שבועות.

מהשב"כ לא נמסרה תגובה.

הדיון הארוך בבג"ץ והקפאת ההדחה

בשבוע שעבר בדיון שארך כמעט 12 שעות שופטי בג"ץ דנו במספר עתירות נגד החלטת הממשלה להדיח את רונן בר בהליך בזק, שהוקפא בצו ארעי. בר שיגר אז מכתב נוקב לשרי הממשלה במהלך הישיבה שאליה הוזמן ובה הוחלט על הדחתו וטען שהכול נעשה ממניעים פוליטיים ואישיים.

הדיון נפתח בסערה גדולה ובצעקות באולם בין היתר של חברת הכנסת טלי גוטליב שנכחה באולם והוצאה ממנו לאחר מכן, לאחר שביקרה בחריפות ובתקיפות את ראשי מערכת הביטחון לשעבר שגם הם נכחו בדיון - ראשי השב"כ לשעבר רוני אלשיך, יורם כהן, וראש המוסד לשעבר תמיר פרדו.

הדיון בבג
טלי גוטליב במהלך הדיון בעתירות על הדחתו של ראש השב"כ|צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

בתום הדיון, השופטים החליטו בצו ביניים כאמור שרונן בר יישאר ראש השב"כ, עד למתן החלטה אחרת. השופט עמית אמר ש"על הצדדים למצוא פתרון יצירתי עד אחרי חג פסח". השופט סולברג הציע: "הקמת ועדה מייעצת למינוי בכירים יכול להיות אינטרס כללי לציבור".

מלשכת ראש הממשלה נתניהו שהביא את הצעת ההדחה לשולחן נמסר לאחר החלטת שופטי בג"ץ: "שופטי ההרכב חזרו מספר פעמים בדיון שאין חולק על סמכותה של הממשלה להעביר את ראש השב"כ מכהונתו. לכן תמוהה החלטת בג"ץ לדחות בעשרה ימים את מועד סיום כהונתו של ראש השב"כ".

"מטרת היועצת לממשלה היא למנוע בכל דרך את פיטוריו של רונן בר לאורך זמן, בתירוץ שקיימת חקירה פעילה. אין להעלות על הדעת תוצאה שלפיה ממשלת ישראל תהיה מנועה מהעברת ראש שב״כ כושל מתפקידו רק בשל פתיחה בחקירה שאינה קשורה לאף אחד משרי הממשלה. להיפך - תוצאה כזו תאפשר לכל ראש שב״כ כושל שרוצה להישאר בתפקידו לפתוח בחקירה נגד כל אדם הקשור ללשכה של מי מהשרים, ובכך למנוע את פיטוריו. ראש הממשלה ימשיך לראיין מועמדים לתפקיד ראש השב"כ".

ראש הממשלה בנימין נתניהו וראש השב
רונן בר ובנימין נתניהו. רה"מ טען שהאמון בין השניים נסדק ב-7 באוקטובר|צילום: קובי גדעון , לע"מ

במהלך ניסיון ההדחה: חקירת קטארגייט

אנשי לשכת ראש הממשלה נתניהו שנמצאים תחת חקירה בלהב 433 במסגרת הפרשה שנחשפה בחדשות 12, יונתן אוריך ואלי פלדשטיין נחקרו ועומתו זה עם זה במהלך חקירתם. לפני שבוע בדיוק נערך עימות שלישי בין השניים, שהיה סוער יותר מקודמיו.

אוריך המשיך להכחיש את כל החשדות המיוחסים לו, אך הדובר הצבאי לשעבר של ראש הממשלה אלי פלדשטיין, ממשיך בטענותיו כי אוריך הוא זה שידבר איתו על אנשי העסקים המעורבים בפרשה.