בהמשך לחשיפת חדשות 12 ב"מהדורה המרכזית", חה"כ גדי איזנקוט הודיע אמש (שני) כי הוא עוזב את מפלגת המחנה הממלכתי. המפלגה שבראשה עומד בני גנץ הייתה הבית הפוליטי של איזנקוט בשלוש השנים האחרונות, אולם כעת מתכוון איזנקוט להתפטר מהכנסת ולהיות חבר במסגרת פוליטית אחרת.
בעקבות העזיבה, איזנקוט יקיים הערב מסיבת עיתונאים ראשונה. נציין כי בנוסף לאיזנקוט, גם חה"כ מתן כהנא (נציגו ברשימת המחנה הממלכתי) הודיע על עזיבת המפלגה והתפטרות מהכנסת.
מהן האפשרויות שעומדות בפני איזנקוט?
הקמת מפלגה חדשה: עזיבת המחנה הממלכתי וההתפטרות הצפויה מהכנסת עשויה להביא את איזנקוט להקים מפלגה חדשה. למרות הטענות לדרישה לדמוקרטיזציה במחנה הממלכתי, במפלגה החדשה שבראשה יעמוד, סביר שלא תהיה אפשרות לציבור לבחור את הרשימה.
מפלגה חדשה תוכל להתמודד לבד בבחירות הבאות כמובן, ועד סגירת הרשימות שיתמודדו בבחירות הללו, תוכל "לחוות סקרים" ולנסות לבחון היכן ממוקמת מבחינת כוח אלקטורלי. בהתאם להצהרות העבר של איזנקוט, סביר שהרמטכ"ל לשעבר ינסה ליצור חיבורים בגוש המתנגד לישיבה בממשלה עתידית עם רה"מ בנימין נתניהו.
כחלק מהניסיון ליצור חיבורים, ייתכן שאיזנקוט ינסה לעמוד בראש גוש שיכול להשתרע ממפלגת הדמוקרטים (העבודה-מרצ בראשות יאיר גולן) שמסמנת את השמאל הציוני בכנסת, ועד בנט 2026 - מפלגתו החדשה של רה"מ לשעבר נפתלי בנט. חיבורים שכאלה עשויים להתחיל כחיבורי ביניים, כמו למשל עם לפיד תחילה ובהמשך עם גנץ.
הצטרפות למפלגה קיימת: אפשרות נוספת שנפתחת עבור איזנקוט עם התפטרותו מהכנסת היא להצטרף לכל מפלגה שמיוצגת כיום בכנסת. עזיבתו של איזנקוט את המחנה הממלכתי ואת הכנסת מאפשרת לו להצטרף לכל מפלגה, כמו יש עתיד אם ירצה, ישראל ביתנו או הדמוקרטים, וזה בניגוד לאפשרות שיוכרז "פורש" שמאפשרת התמודדות רק ב"מסגרת חדשה" שלא מיוצגת בכנסת (בדומה למקרה של חה"כ עידן רול שפרש מיש עתיד ולא התפטר מהכנסת).

ההתאמה לראשות הממשלה
על פי סקר חדשות 12 שפרסמנו בשבוע שעבר (לפני עזיבת איזנקוט את המחנה הממלכתי), כל המועמדים הפסידו לראש הממשלה בנימין נתניהו בשאלת ההתאמה לראשות הממשלה. על פי נתוני הסקר, בבחירה בין איזנקוט לנתניהו, זכה איזנקוט ל-23% אחוזי התאמה לעומת 42% שלהם זכה נתניהו.
לעומת איזנקוט, בבחירה בין לפיד לנתניהו זכה לפיד ל-21% (ונתניהו עם 42%), בבחירה בין גנץ לנתניהו זכה גנץ ל-21% (נתניהו עם 40%), בבחירה בין בנט לנתניהו זכה בנט ל-35% (ונתניהו עם 38%), בבחירה בין ליברמן לנתניהו זכה ליברמן ל-23% (נתניהו עם 40%) ובבחירה בין גולן לנתניהו קיבל גולן 19% (ונתניהו עם 44%).
עד כה בהשוואה בין נתניהו לאיזנקוט בשאלת ההתאמה לראשות הממשלה, נתניהו נמצא מתאים יותר מאשר איזנקוט בכל הסקרים שערכנו. הסקר שבו הפער בין השניים היה הצמוד ביותר היה במהלך חודש נובמבר, אז זכה איזנקוט ל-33% התאמה לראשות הממשלה לעומת נתניהו שזכה ל-35%. מאז אותו הסקר בחנו את ההתאמה של איזנקוט מול נתניהו, ועד הסקר האחרון ניצח נתניהו את איזנקוט בפער של בין 4% ל-8% בכל הסקרים.