הדד-ליין של בג"ץ להשגת פשרה בין רה"מ בנימין נתניהו ליועמ"שית תם הבוקר (שלישי), לאחר שניתנו לצדדים 6 ימים להגיע להסכמות על מינוי ראש השב"כ. כעת, יצטרכו השופטים לקבל החלטה בנושא. כפי שפרסמנו אמש במהדורה המרכזית, השופטים הציעו לממשלה למנות את זיני, אך לדחות זאת בחודשיים - עד להשלמת חקירת קטארגייט.

היועמ"שית שקבעה שספק אם ניתן יהיה בכלל למנות את זיני תיאלץ לקבל את הפשרה. נזכיר כי אמש דיווחנו על כך שמאחורי הקלעים, נציגיהם של בהרב-מיארה ונתניהו שוחחו על הסדר שבסופו נקבע מועד למינוי רשמי של ראש השב"כ. 

היועמ
היועמ"שית גלי בהרב מיארה בוועדת חוקה|צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

במסגרת ההסדר, וכפי שמציעים השופטים, חקירת קטארגייט תיארך עד כחודשיים ואז הממשלה תוכל למנות את דוד זיני לראש השב"כ, והוא ייכנס רשמית לתפקיד רק בחודש ספטמבר. הסיבה - למנוע את מינויו בזמן חקירת הפרשה, מחשש לניגוד עניינים.

למרות שמדובר בהישג מסוים מבחינת נתניהו, עומד בצדו גם סיכון. דחיית המינוי בחודשיים עשויה לחבל במינוי האלוף זיני או לתקוע אותו במקרה של התפתחויות חדשות במזרח התיכון או יציאה לבחירות. בהמלצת השופטים אין התייחסות קונקרטית לעצם מינויו של זיני לתפקיד ראש השב"כ או התייחסות לאפשרות של תקופת בחירות.

האלוף דוד זיני (צילום: אריה לייב אברמס, פלאש 90)
האלוף דוד זיני|צילום: אריה לייב אברמס, פלאש 90

כאמור, בשבוע שעבר החליטו שופטי בג"ץ לתת לנתניהו ולבהרב-מיארה 6 ימים להגיע להסכמות על מינוי ראש השב"כ. בהחלטת בית המשפט נכתב: "בסוף הדיון נערך, לבקשת מזכיר הממשלה, שיח במעמדו ובמעמד באי-כוח היועצת המשפטית לממשלה.

לבקשתם, מצאנו לתת שהות נוספות לקיום מגעים בין מזכיר הממשלה ובין הייעוץ המשפטי לממשלה. אנו תקווה כי יימצא פתרון מוסכם, שיהיה בו כדי לייתר את ההכרעה בעתירות דנן".