בבית המשפט העליון בירושלים יתקיים מחר (שלישי) הדיון בעתירות נגד פיטורי ראש השב"כ רונן בר. הדיון יחל בשעה 9:00 ויועבר בשידור חי לפני הרכב הסיניורטי של בית המשפט העליון - נשיא בית המשפט השופט יצחק עמית, וכן השופטים נעם סולברג ודפנה ברק ארז. היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה צפויה לדבר 45 דקות, נציג הממשלה כשעה ורבע.

כך יתנהל הדיון:

הדיון בבג
הדיון בבג"ץ נגד פיטורי ראש השב"כ

הממשלה הגישה ביום שישי את תשובתה לבג"ץ על העתירות נגד הדחת ראש השב"כ, שבה טענה כי כפיית המשך כהונתו של בר לא מתקבלת על הדעת ולא עולה בקנה אחד עם סמכויות הממשלה במדינה דמוקרטית. עוד נכתב בתשובה כי לממשלה כולה אין אמון בראש השב"כ ושכל יום במצב הנוכחי "עלול לפגוע בביטחון המדינה בצורה בלתי הפיכה".

פיטורי ראש השב"כ - סיקור N12

גלי בהרב-מיארה (צילום: פלאש 90)
"ההחלטה נגועה בניגוד עניינים אישי של ראש הממשלה, בשל החקירות הפליליות של מקורביו", היועמ"שית|צילום: פלאש 90

כמו הממשלה, גם היועמ"שית וראש השב"כ רונן בר הגישו את תשובתם לעתירות לבג"ץ שעוסקות בפיטורי בר, בסוף השבוע האחרון. היועצת וראש השב"כ ביקרו את החלטת הממשלה - והזהירו מפני פגיעה בעצמאות הארגון. רונן בר האשים: "נתניהו דרש ממני לקבוע שהוא לא יכול להעיד במשפטו".

בהרב-מיארה נימקה בתשובתה: "ההחלטה לסיים את כהונת ראש השב״כ נגועה בניגוד עניינים אישי של ראש הממשלה בשל החקירות הפליליות של מקורביו ותוביל להפיכת התפקיד למשרת אמון". בר טען כי פיטוריו יצאו לדרך אחרי שהוא סירב לקבוע שאין לקיים את עדות נתניהו במשפטו. רונן בר גם ביקש להעיד בדלתיים סגורות בפני בג"ץ על פרשת קטארגייט.

לקריאת התגובה המלאה של ראש השב"כ - לחצו כאן

ראש השב
בר האשים: "הופעלו עליי לחצים לפעול נגד אזרחי המדינה"|צילום: חיים גולדברג, פלאש 90

בלשכת נתניהו הגיבו על המסמך החריף של בר - ותקפו. "חוסר האמון בראש השב"כ שנוצר לראש הממשלה ולכל חברי הממשלה - בלי יוצא מן הכלל - לא נבע משאלת נאמנות אישית, אלא נבע מחוסר האמון בתפקודו לאחר חלקו המכריע במחדל ב-7 באוקטובר שבו בחר לא לעדכן את הדרג המדיני, ובשורת אירועים שערערו את האמון המקצועי בו לאחר מכן", נמסר.