הקואליציה מתקדמת עם הדחת היועמ"שית ונערכת לקיום הבחירות בוועדת החוקה לבחירת נציג הכנסת בוועדה. בתוך הקואליציה מתפתח קרב בין ש"ס לליכוד על הנציג של הכנסת בוועדה. ש"ס דורשת להציב מועמד מטעמה, את חה"כ ינון אזולאי, אולם בליכוד מעוניינים שחה"כ אביחי בוארון מהמפלגה ומקורב לשר המשפטים יריב לוין יהיה הנציג.

גלי בהרב מיארה  (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)
היועמ"שית בהרב-מיארה|צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

גורמים בליכוד טענו: "מועמד מש"ס עלול לפגוע בסיכויים בשל החקירה הטרייה נגד השר חיים ביטון". מנגד, גורמים בש"ס טענו כי "גם לליכוד יש שלל סוגיות פתוחות מול היועמ"שית.

בפועל נראה שכל אחת מהמפלגות מעוניינת במאחז השליטה בוועדה לקראת ההצבעה המכריעה. תפקיד הוועדה הוא לא רק "להדיח" את היועמ"שית, אלא למנות יועמ"ש חדש אם תאושר ההדחה. למעשה בדמות מפתח שתשפיע על העתיד המשפטי של חברי הממשלה, על חוק הגיוס ועל שלל סוגיות נוספות שעל הפרק.

בליכוד חוששים שדרעי, שסוגיית חזרתו לממשלה נמצאת ברקע ועלולה לחזור לשולחן היועמ"שית, תמונף להישג אישי שלו. כך, אם תוחלף היועמ"שית, ייתכן ששוב תאותגר סוגיית חזרתו של דרעי לשר בממשלה. 

ועדת האיתור לתפקיד מורכבת מ-5 חברים: היו"ר השופט בדימוס אשר גרוניס, עו"ד תמי אולמן, פרופ' רון שפירא שנחשב מקורב לרה"מ בנימין נתניהו, ובנוסף נציג של הממשלה ונציג של הכנסת. השניים האחרונים עוד לא מונו, ו-3 חברי הוועדה המוזכרים היו חברים בהרכב שבחן ואישר את המועמדות של בהרב-מיארה כשנכנסה לתפקיד. 

הצעדים שיצטרכו לקרות כדי שהממשלה תדיח את היועמ"שית

  1. דיון והחלטה בממשלה על אי-אמון ביועצת המשפטית לממשלה - כבר נעשה.
  2. איוש והקמתה של ועדת איתור, שבה צריך להיות שר משפטים לשעבר כחבר ועדה. עדיין לא נמצא האדם המתאים לתפקיד, אך בממשלה עובדים על כך. מול הוועדה תוכל בהרב-מיארה להציג את עמדתה נגד ההדחה.
  3. ועדת האיתור תעביר את המלצתה והחלטתה לממשלה בנושא היועצת המשפטית לממשלה.
  4. הממשלה תתכנס על מנת לדון ולקבל החלטה אם לקבל את המלצותיה של ועדת האיתור.
  5. דיונים בעתירות לבג"ץ נגד החלטת ועדת האיתור.