ההליך להדחת היועמ"שית נתקל בקשיים בשל ריב של הקואליציה והוא נדחה בשבועיים לפחות. ועדת החוקה שהייתה אמורה לדון בבחירת נציג הכנסת לוועדה (ועדת גרוניס) שמציעה מועמדים למשרת היועמ"ש לממשלה, דחתה אתמול את הדיון ולבסוף הכריעה כי הוא יבוטל בשלב זה.
סיקור N12
הסיבה לביטול הדיון אתמול היא שסיעות הקואליציה לא היו מוכנות לוותר על מקום בוועדה שגם תכריע על זהות היועץ הבא. בעקבות ביטול הדיון, תהליך הבחירה יחל מחדש, ולמעשה ייקבע מועד חדש בחירה שיפורסם לפחות שבועיים מראש, ותתאפשר הגשת מועמדויות עד שבוע לפני מועד הבחירה.

הקואליציה לא הצליחה להתייצב מאחורי מועמד מוסכם, והציגה שלושה מועמדים לתפקיד: חה"כ שמחה רוטמן מהציונות הדתית, חה"כ אביחי בוארון מהליכוד, וחה"כ ינון אזולאי מהליכוד. לפני כן היו מועמדים מהקואליציה גם יצחק קרויזר ומשה סעדה, אך אלו הסירו מועמדותם. מהאופוזיציה הגישו מועמדות יוליה מלינובסקי מישראל ביתנו ויואב סגלוביץ מיש עתיד, שבמפלגתו הודיעו על משיכת המועמדות בטענה ש"לא ישתתפו בהמשך ההרס השיטתי של מערכת המשפט ובפירוק מעמד שומרי הסף".
הוועדה כאמור כאמור עוסקת גם בהדחת היועמ"שית, וזה חלק שבאופן יחסי נמצא בקונצנזוס בקואליציה. לעומת זאת, אם יצליחו בקואליציה למצוא נציג מוסכם לוועדה, מי שיישב בה עשוי להיות "האצבע המכריעה" בבחירת היועמ"ש הבא.

יו"ר ש"ס אריה דרעי שמעוניין לחזור לשולחן הממשלה, היה רוצה שהיועמ"ש הבא יכשיר את חזרתו אליה ולכן הוא לא מוכן לוותר על כך שנציג ש"ס יהיה חבר בוועדה. מהצד השני, חה"כ רוטמן המכהן כיו"ר ועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת, מחזיק בשאלטר לשאר החקיקה המשפטית שמתכנן שר המשפטים יריב לוין.
ובכל זאת, גם אם בקואליציה יצליחו לגבש מועמד מוסכם, בכלל לא בטוח שיש רוב בוועדה להדחת בהרב-מיארה. בוועדת גרוניס צריכים להיות חמישה חברים: יו"ר הוועדה אשר גרוניס - נשיא בית המשפט העליון בדימוס, פרופ' רון שפירא - נציג האקדמיה, עו"ד תמי אולמן - נציגת לשכת עורכי הדין, שר משפטים או יועמ"ש לשעבר, וכאמור - חבר כנסת.

את החבר בוועדה שהוא שר משפטים לשעבר או יועמ"ש לשעבר צריך למנות שר המשפטים לוין, ולא ברור מי יאייש את העמדה הזו. בשלב זה לא נראה שיש יועמ"ש לשעבר שיסכים להתמנות לנציג בוועדה, וגם בנוגע לשר משפטים לשעבר עלו קשיים.
נכון לעכשיו, לא נראה שיש שר משפטים לשעבר מלבד גדעון סער ואמיר אוחנה שיסכים להתמנות לנציג בוועדה. ההערכה היא שלוין יבחר אחד מהם, אולם בכלל לא בטוח שמינוי כזה יעבור את מבחן בג"ץ.