מתחמם הקרב על הוועדה שתחליט על גורל היועמ"שית. אחרי שדיווחנו בסוף השבוע על הקרב בין ש"ס לליכוד על נציג הכנסת ב"וועדת גרוניס", הוועדה שתעסוק בהדחת היועמ"שית ובבחירת היועמ"ש הבא, היום (ראשון) אנחנו מפרסמים כי מפלגות נוספות מתכוונות להציע נציג מטעמן, וכי בקואליציה חוששים מאיבוד האחיזה בוועדה.

בשישי פרסמנו כי ש"ס מעוניינת במינוי חה"כ ינון אזולאי מהמפלגה, וכי בליכוד מעוניינים במינוי חה"כ אביחי בוארון שנחשב מקורב לשר המשפטים יריב לוין. המועמדויות לנציגות בוועדה יצטרכו להיות מוגשות עד ליום רביעי, ועל רקע העימות בקואליציה שמפורדת ומפוצלת בנושא סביב הוויכוח בין ש"ס לליכוד, גם באופוזיציה צפויים להציג מועמד, חה"כ יואב סגלוביץ מיש עתיד. אם הסכסוך לא ייפתר, ייתכן שגם הציונות הדתית תבקש להציג מועמד מטעמה, חה"כ שמחה רוטמן. 

שמחה רוטמן, אביחי בוארון, ינון אזולאי  (צילום: פלאש 90)
שמחה רוטמן, אביחי בוארון וינון אזולאי. מי יועמד לבחירה לנציגות בוועדה?|צילום: פלאש 90

 

בכירים בקואליציה ששוחחו עם N12 אמרו: "אם לא נדע להתאחד, נאבד את המאחז בוועדה". בליכוד ובש"ס כאמור מסרבים לוותר האחת לשנייה, וגורמים בליכוד טוענים כי חה"כ ינון אזולאי, שש"ס רוצה למנות לנציג בוועדה, "חסר ניסיון משפטי עשיר, יהיה לו קשה והוא אפילו לא ידע להתמודד עם האתגרים בוועדה". 

כאמור, בשישי פרסמנו כי בין הליכוד לש"ס יש קרב על המקום של נציג הכנסת בוועדה שתקבע מה יעלה בגורל היועמ"שית גלי בהרב-מיארה. בליכוד רצו נציג שלהם שמקורב לשר יריב לוין, ובש"ס מעוניינים בנציג של המפלגה. המפלגות הפנו האשמות האחת כלפי השנייה, וטענו כי בחירה במועמד שאינו שלהם יביא לפגיעה בסיכויים להדחת היועמ"שית.

מה זו "ועדת גרוניס"?

ועדת גרוניס היא ועדת איתור לתפקיד היועץ המשפטי לממשלה, והיא מורכבת מ-5 חברים. תפקיד הוועדה להכריע אם להדיח את היועמ"שית בהרב-מיארה, ואם כן - לבחור את היועמ"ש הבא. מול הוועדה תוכל בהרב-מיארה להציג את עמדתה נגד ההדחה.

היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה בכנסת (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)
היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה בכנסת|צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

הוועדה נקראת על שם היו"ר, השופט בדימוס אשר גרוניס, וחברים בה עו"ד תמי אולמן ופרופ' רון שפירא. בנוסף צריכים להיבחר אליה נציג מטעם הממשלה (שר משפטים לשעבר) ונציג של הכנסת (ח"כ שייבחר בוועדת החוקה).

שלושת חברי הוועדה המוזכרים (גרוניס, אולמן ושפירא) היו חברים בהרכב שבחן ואישר את המועמדות של בהרב-מיארה כשנכנסה לתפקיד. שני הנציגים הנוספים עדיין לא נבחרו, וכאמור, הקרב בתוך הקואליציה הוא על המקום של נציג הכנסת בוועדה.

עם הבחירה בנציגים החסרים לוועדה, תוכל ועדת האיתור להתכנס. לאחר דיונים שתקיים, תעביר הוועדה לממשלה את המלצתה, ולמעשה את החלטתה בנושא היועצת המשפטית לממשלה. בהמשך תתכנס הממשלה לדיון וזו תחליט אם לקבל את המלצת ועדת האיתור. עם קבלת ההחלטה ייתכן שיוגשו עתירות לבג"ץ.