חברי הקואליציה פתחו הבוקר (חמישי) במתקפה על שופטי בג"ץ שמקיימים דיון בעתירות נגד חוק הנבצרות שאוסר להוציא את ראש הממשלה לנבצרות מטעמים שאינם רפואיים. שר המשפטים יריב לוין טען הבוקר שעצם הדיון הוא ב"ביטול תוצאות הבחירות".
"הדיון שמתקיים היום בבית המשפט הוא הלכה למעשה דיון בביטול תוצאות הבחירות. אף שם מכובס אחר לא יסתיר את האמת הפשוטה הזו", אמר שר המשפטים לוין בטרם החל הדיון. "משמעות דחיית תחולת חוק הנבצרות היא שפקיד, בכיר ככל שיהיה, יוכל לקחת לעצמו יש מאין סמכויות שמעולם לא ניתנו לו, ולדון באפשרות ההזויה כשלעצמה להוציא ראש ממשלה לנבצרות, וכל זאת בניגוד מוחלט לתוצאות הבחירות".
כן, דמוקרטיות מחוסלות לאט.
— צבי סוכות (@tzvisuccot) September 28, 2023
בג"ץ מעולם לא הוסמך לדון בחוקי יסוד.
לאפשר לפקיד אחד לבטל על דעת עצמו את בחירת העם זה פיגוע בדמוקרטיה.
אסור לנרמל.
"העותרים מבקשים למעשה להדיח את ראש הממשלה נתניהו, כדי לשים סוף לשלטון הימין", המשיך שר המשפטים. "נכשלו בקלפי, וכעת מבקשים לבטל את תוצאות הבחירות. תוצאת הדבר היא שבישראל לא תהיה יותר דמוקרטיה, אלא שלטון של אנשים ששמו עצמם מעל העם. מעל הכרעת הבוחר בקלפי. בית המשפט שוב מבקש להתערב בחוסר סמכות מוחלט בחוק יסוד. הוא שוב שם עצמו מעל הממשלה, מעל הכנסת, מעל העם ומעל החוק. זו לא דמוקרטיה".
יו"ר הציונות הדתית שר האוצר בצלאל סמוטריץ' הוסיף: "הדיון בבג"ץ על חוק הנבצרות הוא לא לגיטימי. העם אמר את דברו בבחירות, ופקידים לא יכולים לבטל את הבחירה של העם. שופטים לא יכולים לבטל חוק יסוד ובטח שלא להמציא לעצמם או ליועמ"ש סמכות להדיח ראש ממשלה נבחר. זו האמת וכל היתר הצגה גרועה וחסרת תוקף".
אל לוין וסמוטריץ' הצטרפה מאי גולן, השרה לקידום מעמד האישה שטוענה כי "לשופטי בג"ץ אין סמכות להוציא את העם לנבצרות". לדבריה של גולן נבצרות היא חוסר יכולת למלא תפקיד. "מי שראה את רה"מ נואם באו"ם, מבין כמה קיצוני הוא עצם הדיון שמתקיים בבית המשפט".
"היחידים שצריכים לצאת לנבצרות הם קומץ האנרכיסטים שמשליטים כאן פחד ואימה - על כל ראשי האופוזיציה המפוחדים והרועדים", המשיכה גולן. "כמו שלא נשברנו בכל מערכות הבחירות שכפו עלינו אותם 'דמוקרטים', כך גם עכשיו - עם הנצח לא מפחד ולא יפחד מדרך ארוכה!"
יו"ר ועדת החוקה חה"כ שמחה רוטמן טען לפני שהחל הדיון: "בדיון הבוקר בבג"ץ על חוק הנבצרות כבר לא משנה מה תהיה ההחלטה. רמיסת קולם של אזרחי ישראל בבחירות נעשית בעצם קיום הדיון. במדינה דמוקרטית אם בית המשפט העליון לא כפוף לחוק אין עליו לא איזונים ולא בלמים".
חה"כ טלי גוטליב מהליכוד כתבה בחשבון הטוויטר שלה: "כל הדיון ההזוי בבג"ץ הוא לא באשר לסמכות היועמ"ש להכריז על נבצרות נתניהו, אלא באשר למועד תחולת החוק. לא יאומן. אותי מעניין מי מוסמך להכריז על שופט נבצר. בית משפט הבהיר כי אין בכוונתו לבטל את החוק (וואו תודה באמת) אלא לדון במועד תחולת. לכל המודאגים מיארה כבר עדכנה שאין בכוונתה להכריז נבצרות על רה"מ. אז על איזה פרסונליות דנים כאן?"
גם חה"כ צבי סוכות מעוצמה יהודית תקף: "כן, דמוקרטיות מחוסלות לאט. בג"ץ מעולם לא הוסמך לדון בחוקי יסוד. לאפשר לפקיד אחד לבטל על דעת עצמו את בחירת העם זה פיגוע בדמוקרטיה. אסור לנרמל. האופוזיציה רוצה שבהרב-מיארה תוכל להוציא ראש ממשלה לנבצרות על דעת עצמה".
במקביל למתקפות של הח"כים והשרים, 11 שופטים של בית המשפט העליון ממשיכים לדון בעתירות נגד חוק הנבצרות, בתוך התמקדות באפשרות של דחיית התחולה של החוק, כך שהוא לא יחול מיד. פסק הדין צפוי להתפרסם עד אמצע חודש ינואר.