לאחר השוויון בסקר האחרון, המחנה הממלכתי בראשות בני גנץ חוזרת להוביל עם 28 מנדטים מול 26 של הליכוד בראשות בנימין נתניהו - כך מגלה סקר חדש שפרסמנו הערב (שבת) ב"פגוש את העיתונות". יש עתיד מקבלת 20 מנדטים ומתחזקת במנדט, ש"ס עם 10 מנדטים, והציונות הדתית מתחזקת גם היא במנדט ועולה ל-9. מרצ עם 4 מנדטים - והעבודה לא עוברת את אחוז החסימה. האופוזיציה מקבלת 68 מנדטים יחד עם המפלגות הערביות, והקואליציה הנוכחית - 52. בסקר נוסף בדקנו כמה מנדטים תקבל מפלגת ראשי המחאה, אם תוקם כזאת - ואיך זה ישפיע על החלוקה בשאר המפלגות. הנתונים המלאים.
מה קורה אם ראשי המחאה נכנסים לזירה הפוליטית?
בסקר נוסף בדקנו כמה מנדטים תקבל מפלגת ראשי המחאה, אם תוקם כזאת - ואיך זה ישפיע על החלוקה בשאר המפלגות. על פי הסקר, אם ראשי המחאה ירוצו עם מפלגה בבחירות הבאות הם יזכו ל-10 מנדטים. במקרה כזה, המחנה הממלכתי של גנץ נחלשת ל-26 מנדטים - ומשתווה לליכוד. בנוסף, יש עתיד נחלשת גם היא בשלושה מנדטים ל-17, וישראל ביתנו נחלשת במנדט. ש"ס, יהדות התורה, הציונות הדתית ועוצמה יהודית נשארות ללא שינוי, כך גם חד"ש-תע"ל ורע"ם.
אולם, אם קמה מפלגה של ראשי המחאה, מרצ נשארת מתחת לאחוז החסימה יחד עם מפלגת העבודה. בקרב הגושים, 68 לאופוזיציה כולל המפלגות הערביות, ו-52 לקואליציה.
סמוטריץ' מול בן גביר: מי נחלש ומי מתחזק בנפרד?
כמו כן, בתרחיש שבו מפלגת הציונות הדתית ועוצמה יהודית היו רצות בנפרד ויתר המפלגות ללא שינוי - התמונה משתנה מעט. אילו הבחירות היו נערכות כך, מפלגת עוצמה יהודית הייתה המובילה ביניהן עם 6 מנדטים, ואילו הציונות הדתית עם 4. זאת, לעומת הבחירות האחרונות שבהן הציונות הדתית השיגה 7 מול 6 של עוצמה יהודית.
בקרב שאר המפלגות השינויים לא גדולים: המחנה הממלכתי עדיין עם 28, הליכוד נחלשת ל-25, ש"ס עם 10, יהדות התורה עם 7, ישראל ביתנו - 6, רע"ם וחד"ש-תע"ל 5 כל אחת. גם בתרחיש הנוכחי מרצ עוברת עם 4 מנדטים, ואילו העבודה נשארת בחוץ. בדומה לסקר הראשון, האופוזיציה כולל המפלגות הערביות משיגה 68 מנדטים, ואילו הקואליציה הנוכחית 52.