המוחים מעלים הילוך: קבוצת כוח קפלן, אחת מן הקבוצות המובילות את המאבק נגד המהפכה המשפטית, הודיעה אמש (רביעי) כי המחאה עוברת משלב "הבלימה" לשלב "ההתקפה". בהודעה שהופצה בתפוצה רחבה, התייחסו המארגנים לחוק לביטול עילת הסבירות וטענו כי "ממשלת ישראל העבירה חקיקה בלתי לגיטימית בעליל שדגל שחור מתנוסס מעליה - ולכן הממשלה הופכת לממשלה בלתי לגיטימית בעליל".
החקיקה - והמחאה: סיקור N12
- ערב ט' באב: שיקלי גורש מכנס על ידי מפגינים
- לאחר אישור החוק לביטול עילת הסבירות: הפגנות נרחבות ברחבי הארץ
- בין סבירות לנבצרות: אלה התרחישים שבהם בג"ץ יפסול חוקי יסוד
- הדוח החריף של סוכנות הדירוג מודי'ס: "קיים סיכון ממשי"
לפי התוכנית שפורסמה, הערב יגיעו המוחים לרחוב רוטשילד 1, בתל אביב לצעדת "בניין הבית" לכיכר הדמוקרטיה בקפלן. המחאות במוצאי השבת ברחוב קפלן שבתל אביב ובשאר המוקדים ברחבי הארץ יימשכו, במקביל לפעולות מחאות נקודתיות שיתקיימו במהלך השבוע. בצאת השבת, תצא צעדה ממשטרת לב תל אביב במחאה על האלימות המשטרתית.
"לשלטון לא לגיטימי אסור להאמין ואסור לקיים עימו הידברות", הדגישו והוסיפו כי "במקביל להמשך המחאות כל מוצ"ש, נדרש מאיתנו בימים אלה להחריף את המאבק, להשתמש בכלים שעד היום לא ננקטו, ובפעולות התנגדות השמורות לממשלה לא לגיטימית. בין אם במישור הכלכלי ואם בשיבוש הסדר הציבורי והרחבת ההפגנות, ובכל מקרה ללא אלימות ובהתאם לדין ולפסיקות בג"צ".
"אנו מודיעים כעת שהמאבק עובר מקרב בלימה לשלב ההתקפה נגד הדיקטטורה", ציינו והוסיפו כי תגובת המחאה להמשך החקיקה, תלויה בהחלטת בג"צ. "התוצאה בבג"צ תלויה גם באווירה הציבורית ברחוב. מחובתנו להיות ברחובות בשיא העוז, להגן ולתת רוח גבית לבג"צ ולשומרי הסף. גם אם חלילה העתירות יידחו, זהו מאבק ארוך".
בהודעה שפרסם היום לכבוד ט' באב, התייחס נשיא המדינה יצחק הרצוג לאחראיים לכישלון שיחות ההידברות. "כפי שהדגשתי בעבר, אחריות רבה יותר, גם אם לא בלעדית, למציאת פתרונות שייטיבו עם המדינה וכלל החברה, תהיה תמיד אצל מי שהכוח ומושכות השלטון בידיו. כך עובדת דמוקרטיה".
בנוסף, על רקע ההודעה על העלאת ההילוך במחאה, אתמול הוגשה הצעת חוק לפיצול תפקיד היועמ"שית - אחד הסעיפים הנוספים ברפורמה המשפטית. לפי ההצעה, הסמכות לחקור ולהאשים את חברי הממשלה לא תהיה יותר בידי היועץ המשפטי לממשלה, אלא תועבר לפרקליט המדינה. "הסמכות בנוגע להחלטה על פתיחה בחקירה, העמדה לדין או כל החלטה אחרת בנוגע להליך הפלילי נגד ראש הממשלה וחברי הממשלה תהיה נתונה לפרקליט המדינה", נכתב.
חה"כ אלי דלל, אחד מיוזמי החוק, מיהר להבהיר לאחר שהצעת החוק עוררה סערה: "החוק הוגש מלפני מס חודשים אלא שהיום קיבל 'פ' מהלשכה המשפטית של הכנסת ולכן עלה לאתר. אין כוונה לקדם אותו או כל חוק אחר שקשור למערכת המשפט. מעבר לכך גם כתוב בחוק שבמידה והחוק היה עולה ועובר הוא היה חל על הכנסת הבאה".
גם בליכוד מיהרו להגיב: "הצעת החוק הפרטית לפיצול סמכויות היועמ"שית שהוגשה, הונחה במזכירות הכנסת לפני שבועות. ההצעה כלל לא תואמה עם ראשי הקואליציה, וראש הממשלה נתניהו לא היה שותף לה. הצעות חוק מסוג זה לא יקודמו ללא אישור ראשי הקואליציה ועל כן היא אינה עומדת על הפרק".