הקואליציה אומנם הורידה מסדר היום של הכנסת את החקיקה של המהפכה המשפטית, וזו פינתה לה לא מעט זמן, אך מה בכוונתה לעשות עד סוף כנס החורף? לקדם את "חוק המתנות" (חוק התרומות). כפי שדיווחנו אמש (שלישי) ב"המהדורה המרכזית", הצעת "חוק המתנות" תאושר בקריאה ראשונה עד לסוף השבוע, ותתקדם הרבה יותר ממה שבקואליציה ציפו.
הצעת "חוק המתנות" תגיע לוועדה להשלמת ההצבעות עליו, והוא גם צפוי לעלות להצבעה לקריאה ראשונה במליאה. המשמעות - נתניהו לא יוכל לקבל את 270 אלף הדולרים שהוא קיבל מבן דודו שנפסלו, וזאת מכיוון שהדד-ליין עד הוא סוף אפריל.
בקואליציה לא יספיקו לאשר את החוק לקריאה שנייה ושלישית, אך עם השלמת החקיקה, נתניהו יוכל לקבל מיליוני שקלים שגויסו עבורו במימון המונים, ואולי גם יוכל לגייס כספים נוספים. אם יבקש הארכה, אולי רה"מ יצליח לקבל גם את הכספים מבן משפחתו.
מלבד חוק המתנות, הקואליציה הצליחה לצרף עוד חקיקות לסדר היום של הכנסת עד תום כנס החורף, ובהן חקיקה שהחלה בקדנציה הקודמת והושלמה הפעם, שתיתן לנכי צה"ל סבסוד בדיור ובביטוח רכב. גם חוק הוויזות הצליח להתקדם יותר ממה שתוכנן תחילה.
בשבוע שעבר דיווחנו כי במסגרת הנוסח החדש של "חוק המתנות" שמקדם חה"כ עמית הלוי מהליכוד, תצומצם ההגדרה של "מי הוא עובד ציבור", כך שעובד ציבור יהיה נבחר ציבור או נושא משרה. בין האנשים שתפקידיהם ייכללו בהגדרה, יהיו ראש הממשלה, שרים, סגני שרים, חברי כנסת, ראשי רשויות מקומיות או חברי מועצות של רשויות מקומיות.
על פי הצעת החוק הקיימת, כל איש ציבור או עובד מדינה יוכל לקבל תרומת כסף עבור כל הליך רפואי או משפטי. כפי שנכתב בהצעה, עובד הציבור יהיה רשאי לקבל תרומה כספית עבורו, עבור בן זוגו המתגורר עימו או עבור ילדיו הסמוכים על שולחנו בין אם בשל הליך פלילי החל משלב החקירה, בין אם מדובר בהליך אזרחי, למעט הליך שהוא או בני משפחתו יזמו, ובין אם בהליך רפואי הכרחי.
בנוסף, עובד ציבור שאינו נבחר, יהיה רשאי לקבל תרומה כספית רק אם ועדת ההיתרים התירה קבלת תרומה, "לאחר ששוכנעה כי יש בכך צורך חריג ועל בסיס אסמכתות שהוצגו לפי דרישתה". הצעת החוק לא תאפשר לעובד ציבור שאינו נבחר לגייס תרומות, אלא אם הודיע למבקר המדינה על הצורך בגיוס התרומות וזה אישר לו.