לראשונה מהפך ביחסי הכוחות: סקר מכון מדגם מנו גבע בשיתוף ipanel שפרסמנו הערב (שישי) ב"אולפן שישי" מראה כי בקרב המשולש בין נתניהו, לפיד וגנץ - נתניהו מאבד את היתרון שלו. כאשר נתניהו מול לפיד - יש בין השניים תיקו של 32%. כשנתניהו הוצב מול גנץ ,נתניהו זכה ל-31% תמיכה מהציבור, ואילו יושב ראש המחנה הממלכתי קיבל 38%.

מי יותר מתאים להיות רה

גם בקרב מצביעי גוש נתניהו ישנם רבים שהיו רוצים לראות את גנץ כראש הממשלה: 21% מעדיפים את שר הביטחון והרמטכ"ל לשעבר, ו-59% את נתניהו.

מי יותר מתאים להיות רה

לשאלה אם נתניהו צריך לחזור בו מפיטורי שר הביטחון גלנט, יותר משני שלישים סבורים שכן, רק 17% חושבים שעל נתניהו להמשיך בפיטוריו. גם בקרב מצביעי גוש נתניהו רוב מכריע סבור שאסור לפטר את גלנט - 57%.

מי יותר מתאים להיות רה

שאלנו את המשתתפים בסקר אם הם מאמינים לנתניהו שהוא רוצה הידברות אמיתית על הרפורמה במערכת המשפט. 61% מכלל העונים השיבו כי אינם מאמינים לראש הממשלה, בעוד ש-29% אמרו כי הם מאמינים לו.

הפגנות ברחבי הארץ (צילום: רויטרס)
הפגנה נגד המהפכה המשפטית, ארכיון|צילום: רויטרס

עוד בנושא המהפכה המשפטית - הנשאלים התבקשו לענות אם בעקבות דחיית החקיקה למושב הקיץ של הכנסת, מה לדעתך צריך לקרות עם ההפגנות נגד הרפורמה במערכת המשפט? הציבור חלוק בדעתו כמעט בדיוק: 31% אומרים שצריך להמשיך להפגין, 31% חושבים שיש להפסיק עד שיתברר אם החקיקה חוזרת ו-31% השיבו שעל הציבור להפסיק להפגין.

בסקר שאלנו גם את הציבור - מה ישראל צריכה לעשות מול הביקורת של ארה"ב על המהפכה המשפטית? רוב מכריע קורא להתייחס לביקורת (62%), ופחות משליש מהנשאלים חושבים שצריך להתעלם ממנה. בקרב מצביעי בגוש נתניהו, 46% סבורים שאסור להתעלם מהביקורת האמריקנית, לעומתם 48% אומרים להתעלם או להתייחס במידה מועטה.

הנשאלים גם התבקשו להשיב עד כמה הם חוששים לעתיד היחסים עם ארה"ב בעקבות המשבר בין ביידן לנתניהו: הרוב - 53% - חוששים, ו-42% לא חוששים.