אתרים רבים בעולם מסקרים הבוקר (ראשון) את פעולות המחאה בישראל נגד המהפכה המשפטית. הסיקור מתייחס גם לאויביה של ישראל שרואים את הפעולות והקרע שנוצר ומתחזקות ממראות אלו. בנוסף רבים עוסקים בחיילי המילואים שבוחרים להפסיק את התנדבותם לצבא.
"ישראל מאבדת חברים - ברחבי העולם, לא רק בקרב יהדות התפוצות - אלא גם מבית, כאשר מאות אלפים יוצאים בכל שבוע לרחוב", דיווחו בסקיי ניוז. "זהו שיא - 30 שבועות רצופים של מחאה מתגלגלת נגד ממשלתו האחרונה של ראש הממשלה בנימין נתניהו".
"לדבריו של ראש ממשלה אחר לשעבר, אהוד ברק, נתניהו, שבעצמו עומד בפני אישומים בשחיתות, 'נחוש לדרדר את ישראל לדיקטטורה מושחתת וגזענית שתפורר את החברה'", הוסיפו בסקיי ניוז. לטענתם רבים צפו בגלישת ישראל מ'דמוקרטיה לאוטרכיה' (פרקטיקה המקדמת ריכוז כוח בידיו של אדם אחד) תחת שלטונו של נתניהו "בדומה למדינות אחרות עם מנהיגים בעלי נטייה אוטוקרטית כמו מודי בהודו, ארדואן בטורקיה ואורבן בהונגריה", כך כתבו.
בגרדיאן סיפרו על תנועת אחים לנשק, על המאבק שלהם במחאה ועל מחאת המילואימניקים שלא הייתה כמותה מעולם במדינת ישראל. "חצי מהפלוגה שלי פוצצה בלבנון. נתתי שנים רבות מחיי בהגנה על המדינה הזו', אמר אלון, מראשי 'אחים ואחיות לנשק', קבוצת לחץ של יותר מ-60,000 חיילי מילואים שהוקמה בתחילת השנה במחאה נגד הממשלה", כך נכתב בריאיון עם סגן אלוף אלון צור.
בנוסף, התייחסו לכשירות המבצעית של צה"ל ולאזהרות המודיעין שקיבל נתניהו כי חיזבאללה רואים "הזדמנות היסטורית" במשבר הפנים של ישראל, תוך ציון "שחיקה גדולה בהרתעה בסיסית". לדבריהם נתניהו שנתפס בעבר כמנהיג חזק, היום נראה חלש נוכח האישומים נגדו בזמן התמורות שעוברת ישראל.
גם בסקיי ניוז התייחסו לאויב מצפון ואמרו "אויבי ישראל צוהלים. בנאום אמר מנהיג חיזבאללה, סייד חסן נסראללה, לחסידיו שישראל נמצאת 'בדרך של קריסה, פיצול והיעלמות'".
בגרדיאן הסבירו שלא רק מחאת המילואים מחלישה את ישראל אלא שינויים נוספים: "הורדת דירוג אשראי בין-לאומית פוטנציאלית, יציאה מתעשיית הטכנולוגיה העולמית, שביתות נרחבות והתלבטויות משפטיות על עתיד המהפכה המשפטית, כל אלה נראים מתרחשים טרם כינוס מושב הכנסת באוקטובר".
"מוקדם מדי לדעת כמה חיילי מילואים יממשו את הבטחותיהם, אבל הערכות שסיפקו חיילי מילואים בולטים בתנועת המחאה מצביעות על כך שלפחות 1,000 קיבלו עד כה את ההחלטה הקשה לא להתייצב", נכתב בניו יורק טיימס. לכך הוסיפו כי חלק מאלו שבחרו להפסיק התנדבותם משרתים בתפקידים קריטיים לכשירותה המבצעית של צה"ל.
"'אין לי ספק שישראל לא תהיה אותו הדבר אחרי זה, וזה האתגר. זה לא קשור רק למחאות: אנחנו צריכים לבנות מזה משהו חיובי ולפעול לקראת עתיד טוב יותר'", סיכם יאיר גולן לגרדיאן.