אחד הדברים שמסקרנים את החוקרים ובייחוד את הפלאונטולוגים (חוקרי דינוזאורים) היא גודל האוכלוסייה שחיה בכל תקופת זמן. משחר ההיסטוריה ועד היום חי על כדור הארץ אין-ספור מינים וזנים מיוחדים של בעלי חיים. על פי הערכות, את רובם אנחנו כלל לא מכירים. מודל חדש שפורסם בכתב עת היוקרתי Science הצליח לשער בסבירות טובה את מספר ההטירנוזאורוס רקס שחיו בכדור הארץ מהיווצרותם ועד הכחדתם הפתאומית. החוקרים מקווים להשתמש במודל הזה לצורך מחקר מעמיק על בעלי חיים ולהשוות בין כמות המאובנים לתוצאות המחקר.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
על פי המודל שפיתחו חוקרים מאוניברסיטת קליפורניה שבברקלי, שנקרא "חוק הדמות", בכדור הארץ חיו כ-2.5 מיליארד דינוזאורים מסוג טי רקס. המודל מציע נוסחה לפיה גודל בעל החיים, סוג המזון שהוא צורך, סוג הדם שלו ופרמטרים נוספים יכולים לקבוע את אוכלוסיית בעל החיים. החוקרים מעריכים כי בכל זמן נתון היו כ-20,000 דינוזאורים מסוג טי רקס והם חיו כ-127,000 דורות עד שנכחדו בהתפוצצות האסטרואיד בכדור הארץ באזור מפרץ יוקטן שבמקסיקו.
אורכו של הטי-רקס נאמד ב-11-13 מטרים, ומשקלו היה כ-6-9 טונות. מינו דינוזאור תרופוד טורף ממשפחת הטירנוזאוריים. הטי-רקס חי לפני 68 עד 66 מיליון שנה בעיקר בצפון אמריקה. הוא חי במשך 1.2 מיליון שנים עד 3.6 מיליון שנים ולכן צפיפות האוכלוסין של אוכלוסיית הטי-רקס הייתה קטנה ביותר.
ככל שבעל החיים גדול יותר, כך הסבירות שיש ממנו הרבה פרטים הולך ונהיה קטן יותר. לדוגמה, מספר הנמלים (כ-13,000 זנים שונים) בעולם עולה בוודאות גמורה על 2.5 מיליארד ואילו מספר הפילים קטן בהרבה. על פי רוב לבעלי החיים הקטנים יש הרבה יותר זנים ופרטים.
"אין היום טורפים יבשתיים בגודל של טי רקס", אומר מחקר המחבר צ'רלס מרשל. "בעלי חיים גדולים יותר הם נדירים יותר. החיה הגדולה ביותר שאוכלת בשר כיום בכדור הארץ היא דובי הקוטב באנטארקטיקה וגם שם אין הרבה מה לטרוף". לדבריו הערכת כמות הטי-רקסים עוזרת להבין את קצב שימור המאובנים ומסייעת להבין עליהם טוב יותר. כיום יש רק מאה מאובני טי-רקס, כמות מזערית ממספר הפרטים שחיו לאורך ההיסטוריה.