"המלכודת של הים": כ-150 אירועי טביעה נרשמו מאז תחילת שנת 2021 – 26 טבעו למוות. רוב האירועים, קרו בחופים לא מוכרזים – אבל נראה שהסיבה היא הגל העכור שנוצר ויוצא סכנה שאף אחד לא מודע אליה. "זה הקטע הכי מסוכן בגלל שהוא נראה שקט ובלי גלים", סיפר מנהל תחנת הצלה בחיפה.
רוב הרוחצים לא מודעים לסכנה, כל גל גם חוזר לים ואז מתחת למים נוצרים זרמי סחף חזקים – באותו האזור יש גם פחות גלים ודווקא לשם נמשכים הרוחצים. "אם אני נכנס לקטע הזה, הוא הכי מסוכן בגלל שהוא נראה שקט", הסביר ברוך הרוש, מנהל תחנת הצלה בחיפה. "כשאדם נכנס לפה ורואה שאין גלים וזה על פניו נראה שקט – זאת המלכודת".
"המשימה העיקרית שלנו היא הצלת חיים", סיפר רפ"ק ארז יהודה, מפקד שיטור ימי במחוז חוף. "הבעיה היא שאנשים נכנסים או בבוקר מוקדם או אחרי שעות הפעילות של מצילים בחוף מוכרז – ואז אנו רואים אירועים של טביעות בשעות הערב".
מדובר יחידה קטנה עם 10 שוטרים ועוד מתנדבים שמנסים לתת מענה מהיר מחדרה ועד ראש הנקרה, לשמור על הגולשים מפני סירות מתקרבות ובעיקר להגיע מהר לחופים לא מוכרזים – בעיקר כאלו שמודעים לפורענות. "יש ילדים שלא יודעים לשחות, לא נעים להם כי חברים שלהם נכנסים לים והם אומרים 'ניכנס עד לגבוה שאני יכול לעמוד", הוסיף רפ"ק יהודה. "אבל הים הוא מסוכן, אסור להיכנס בלי לדעת".
תופעה נוספת שהובילה לעלייה באירועי הטביעות – היא הבריכות הפרטיות הקטנות. בשנה שעברה, עתי בן השנתיים יצאה מהבית לגינה, טיפס לבריכה ושם מצא את מותו. "הוא הצליח לברוח מהבית, שבדרך כלל זה לא קורה", אמרו הוריו של עתי, נטשה ושרון פרי. "בארץ אין חוק, הכול פרוץ. אין שום פיקוח. אנשים שינו את הגישה, שולחים לנו תמונות ואומרים ששינו את הבריכה בגללנו".