"ישראל נדרשת להיערך למצב חירום": משבר האקלים שפוקד את העולם כולו משפיע גם על ישראל. גלי החום הולכים ונהיים תכופים יותר ואירועי גשם קיצוניים הפכו ללא כל כך קיצוניים ויותר תדירים. השרה להגנת הסביבה תמר זנדברג פנתה היום (שני) לראש הממשלה בנט בקריאה דחופה לעלות את נושא משבר האקלים לראש סדר העדיפויות ולהכריז עליו כעל איום אסטרטגי על ישראל.
"בתוך פחות מחודש, נשברו שיאי טמפרטורות בקנדה וצפון ארה"ב שגבו את חייהם של מאות בני אדם, ולמעלה מ-170 קורבנות נספו בשיטפונות בגרמניה ובלגיה בסוף השבוע האחרון, כשבשטח עוד מאות נעדרים", כתבה השרה. "קיים קונצנזוס רחב בקרב מדענים ומומחי אקלים לפיו אירועים אלו הם רק פתיח למה שצפוי לנו בהמשך, ועלינו להיערך בדחיפות להשפעות שינויי האקלים על מנת להגן קודם כול על חיי אדם, אך גם על איכות חיינו ואיכות הסביבה בה אנו חיים".
לדבריה, "ישראל מצויה באחד האזורים הרגישים ביותר לשינויי אקלים בעולם, ומתחממת בקצב ועוצמה הגבוהים מהממוצע העולמי. ממשלת ישראל, האמונה על חיי התושבים בישראל, כמו גם על איכות חייהם ובריאותם, נדרשת להיערך למצבי חירום, בוודאי מצבי חירום ידועים מראש, כמו משבר האקלים והשלכותיו. עשרות רבות של מדינות בעולם כבר הכריזו על מצב חירום אקלימי, ופועלות בשנים האחרונות לצמצום הסיכון והגברת החוסן הלאומי".
השרה זנדברג דורשת להגדיר יעדים ולתקצב את הנושא: "לאור זאת, אני פונה אליך על מנת שנפעל, יחד, על מנת לקדם הכרזה על מצב חירום והגדרת משבר האקלים כאיום אסטרטגי למדינת ישראל, שתכלול הכרה במשבר האקלים כאיום אסטרטגי משמעותי; התחייבות ממשלתית להיערך בדחיפות להתמודדות עם שינויי האקלים כולל הגדרת יעדים, אסטרטגיה ותקציב לצורך כך; מחויבות למעבר לכלכלה דלה עד מאופסת פליטות".
עוד אמרה השרה זנדברג כי "עלינו לפעול ללא דיחוי על מנת למנוע את האסונות שבפתח, ולהניח, כבר בחוק התקציב הקרוב, תוכנית תקציבית שאפתנית וארוכת טווח, שתכלול מיתון משמעותי בפליטות גזי החממה של ישראל והערכות למשבר האקלים. התוכנית התקציבית צריכה לכלול הן פעולות לעידוד הסקטורים של האנרגיה, התעשייה והתחבורה להתייעל אנרגטית, להתחשמל ולעבור לייצור אנרגיה מתחדשת, והן ביטול סובסידיות מזיקות של דלקים פוסליים והתמודדות עם כשלי שוק קיימים באמצעות תמחור הפחמן. בנוסף, התוכנית צריכה לכלול יעדים ותקציבים להערכות לשינויי אקלים באמצעות פתרונות מבוססי טבע, תמיכה ברשויות מקומיות והעמקת הידע הישראלי בנושא".