השף האיטלקי אומברטו בומבנה, בעל המסעדה עטורת כוכבי המישלן Otto e Mezzo שבהונג קונג, ידוע בחומרי הגלם האיכותיים והיקרים שלו, אבל מחיר כזה, לכמות קטנה כל כך, זאת רכישה חריגה גם בשבילו. במכירה פומבית שהתקיימה אתמול (ראשון) בטירה מפוארת בצפון איטליה רכש השף הנחשב 830 גרם של פטריית כמהין איטלקית לבנה בלא פחות מ-103,000 יורו - יותר מ-350 אלף שקלים.
הפטרייה הנחשקת שגדלה בעיקר בפיימונטה שנמצאת בצפון-מערב איטליה, היא בעלת טעם וארומה ייחודים וצומחת בעומק של 8-2 ס"מ מתחת לקרקע, ממש ליד שורשי העצים. עם התאדותם הם מפיצים ריח שניתן לזהות רק בעזרת כלבים מאומנים היטב וציידי כמהין מנוסים.
יריד הכמהין הלבן הבין-לאומי ההיסטורי של אלבה מושך מדי שנה עשרות אלפי מבקרים מכל רחבי העולם, שמגיעים לעיירה הקטנה בפיימונטה כדי לסחור וגם כדי לצפות ולהריח את המעדן היקר. בניגוד לכמהין שחורות שאותן ניתן לגדל במטעים מיוחדים, וגם בישראל, הפטרייה גדלה באופן טבעי בלבד ביערות.
המסע לאיתור הפטרייה הנחשקת מזכיר מאוד את הבהלה לזהב. בשנת 1985 אסרו שלטונות באיטליה להשתמש בחזירים לאיתור הפטרייה, זאת בגלל הנזק שהם גורמים בעת החפירה באדמה כדי למצוא אותן. השימוש בחזירים השפיע רבות על כמות הפטריות שצומחות וגרם לדילול שלהן, השפעה שהביאה בסופו של דבר להתייקרות משמעותית.
מאז האיסור על השימוש בחזירים, התחילו ציידי הפטריות להיעזר בכלבי גישוש מיומנים, שבניגוד אליהם, לא פוגעים במעדן היוקרתי. את הכלבים ניתן לאמן למצוא את הפטריות בלי שיחפרו באדמה. אבל לא הכול ורוד בעולם הפטריות. ציידי הכמהין לא עסוקים רק בלחפש את הפטריות היקרות, חלק גדול מזמנם הם מגנים על השטחים מפולשים או יריבים. סביב האדמות היחידות שבהן נמצאת הפטרייה היקרה נערכים מאבקים. לעיתים זה מסתיים בקללות והאיומים, ולפעמים – זה מגיע לאלימות של ממש.
לכבוד יריד הכמהין הלבן בעיר אלבה, העיתון לה רפובליקה מפרסם כיצד ציידי כמהין לוחמים זה בזה על ה"זהב הריחני". באחד המקרים משפחה חסמה כניסה של מוצאי פטריות זרים ובתגובה, יריבים פשוט הרעילו את האדמה בעזרת פסולת תעשייתית. השנה דווח שבמסגרת המאבקים על הכמהין, משפחות יריבות או גורמים חיצוניים הרעילו חלק מהכלבים שמתמחים בחיפוש הפטריות.