סערה בז'נבה: שוויץ אישרה את השימוש בקפסולת ההתאבדות שמוכנה "סרקו", קיצור של סרקופג, שאמורה לסייע בהמתות החסד ומפעילים אותה באופן עצמאי. ד"ר פיליפ ניטשקה, שייצר את המכונה בהולנד, סיפר בהשקתה: "היתרון למשתמשים שלא צריך לקבל שום אישור, לא צריך רופא מיוחד והחולים לא צריכים להשיג תרופות שקשה להשיג". מנגד, ישנם גם כאלו שמתנגדים למכונה החדשה: "ישלול את הקשר האנושי ויחליף אותה בחוויה בודדה של מציאות מדומה".
שוויץ היא אחת המדינות שמאפשרות המתת חסד ויש מספר ארגונים שאף מסייעים לאנשים שבוחרים לשים קץ לחייהם בעקבות התמודדות עם מחלות חשוכות מרפא. אותם ארגונים מסתמכים על חוק שקובע שניתן לסייע בהליך הסופני, במידה ואדם מסייע לאחר למות ממניעים אלטרואיסטיים, הוא לא עובר על החוק, עכשיו, מדען הולנדי פיתח קפסולה שבה לא צריך התערבות של אדם אחר.
מכונות "סרקו" - קפסולה שמודפסות במדפסת תלת מימדית ומיועדות לשמוש בסיוע להתאבדות - עברה ביקורת משפטית ויכולה כעת לפעול בשוויץ, אתר Swiss Info מדווח שהקפסולה אמורה להיות מוכנה לפעולה בשוויץ כבר ב-2022. כיום הנוטים למות חייבים לבלוע או להחדיר לגוף רעל, נתרן פנטוברביטל נוזלי. מפתחי הקפסולה אומרים שהמכונה שלהם מאפשרת מוות מבלי להשתמש בחומרים רעילים וללא בקרה חיצונית.
הקפסולה עצמה ניידת, כך שניתן להציב אותה בכל מקום שבו הנוטה למות בוחר. ניטשקה הסביר את היתרונות של הפיתוח: "היתרון למי שמשתמש בזה הוא שהוא לא צריך לקבל שום אישור, לא צריכים איזה רופא מיוחד כדי להכניס מחט, הם לא צריכים להשיג תרופות שקשה להשיג. לאחר הפעלת הקפסולה החלק הפנימי שלה משחרר במהירות חנקן ומפחית במהירות את החמצן, מה שגורם לאדם לאבד את ההכרה ובסופו של דבר למות בלי להיחנק או להיכנס לפאניקה".
הקפסולה מעוררת מחלוקת עוד לפני שהחלה לפעול, בקרב תומכי המתות חסד. ד"ר סטיבן דאקוורת', מייסד ומנכ"ל ארגון Disability Matters Global, כתב לעיתון אינדיפנדנט הבריטי: "אני תומך במוות בסיוע כי מוות טוב הוא חלק מחיים טובים ואני מאמין ששינוי בחוק יביא להגברת החמלה והבטיחות לאופן שבו אנו מתים - שניהם חסרים תחת האיסור הגורף הנוכחי. ככזה, אני לא יכול לתמוך במה שנקרא 'סרקו' - ההמצאה שנועדה לאפשר לאנשים לקחת חייהם בתוך תרמיל עצמאי ללא סיוע מבחוץ, אבל זה ישלול מהמשתמשים את הקשר האנושי ויחליף אותו בחוויה בודדה של מציאות מדומה".
הולנד, שוויץ, בלגיה, לוקסמבורג, קנדה ומספר מדינות בארצות הברית מאפשרות התאבדות או המתת חסד, לכל אחת מהן יש כללים שונים לאישור ואפשרות בבחירה של אדם לשים קץ לחייו. על פי הגרדיאן הבריטי כמעט כל המדינות שמתירות התאבדות, דורשות תנאי בסיסי - שהאנשים שמבקשים לשים קץ לחייהם, יהיו לוקים במחלה חשוכת מרפא או סופנית שאינה ניתנת להחלמה וגורמת להם לסבל.
לשוויץ אין חוקים האוסרים על התאבדות, אבל סיוע למתאבד, אם זה נעשה ממניעים אנוכיים, נחשבת לעבירה במדינה. בהולנד, ניתן לבקש המתת חסד על ידי כל אדם בן 12 ומעלה שחווה "סבל בלתי נסבל ללא סיכוי להחלמה", אך נדרשת הסכמת הורים אם הילד מתחת לגיל 16.
ג'רואן רקורט, יו"ר הוועדות האזוריות לבדיקת המתת חסד בהולנד, אמר כי "הרוב המכריע" של מקרי המתת החסד במדינה הם קשישים שסובלים ממחלה קשה. בשנת 2020, מספר המתות החסד בהולנד הגיע לשיא עם 6,938 אנשים שבחרו לשים קץ לחייהם, עלייה של 9% בהשוואה לשנה הקודמת. על פי הדיווחים מהולנד "יותר ויותר דורות רואים המתת חסד כפתרון לסבל בלתי נסבל", אמר רקורט. "אבל המחשבה שהמתת חסד היא אופציה למקרה של סבל חסר תקווה מאוד מרגיעה".