החלטה נוספת בגלזגו: יותר מ-100 מנהיגי מדינות התחייבו אתמול (שלישי) בוויעדת האו"ם לשינויי אקלים הנערכת בגלזגו שבסקוטלנד להביא להפחתה של 30% בפליטת גז המתאן עד לשנת 2030. הפחתת פליטת גז המתאן נחשבת לאחת הדרכים הטובות והמהירות לעצור את מגמת התחממות כדור הארץ בטווח הקרוב.
ג'ון קרי, נציגו המיוחד של ממשל ביידן לענייני משבר האקלים, אישר כי מנהיגי יותר מ-100 מדינות הביעו את התחייבותם למהלך. הוא הופיע מול ביידן ויתר המנהיגים והציג בפניהם את פרטי התוכנית.
במסגרת המאבק להביא להפחתת איום שינויי האקלים וההתחממות הגלובלית, הבהיר ממשל ביידן כי בכוונתו לצמצם את הפקת האנרגיה ממקורות כמו גז, נפט ודלקים אחרים. מטרת התוכנית להפחתת גז המתאן מבקשת להביא לצמצום תהליך ההתחממות ב-0.2 מעלות צלזיוס עד לשנת 2030.
בעוד שהמהלך נשמע כמו צעד קטן ולא מאוד משמעותי, נטען בוועדה כי המהלך בהחלט יכול להיות בעל השפעה גדולה על חומרת ותדירות אירועי אקלים קיצוניים, שבשנים האחרונות הופכים להיות יותר תכופים ועזים. בנוסף, הדבר עשוי להביא לשיפור בענפים חשובים כמו חקלאות ובריאות הציבור.
>> להאזנה לכל הפרקים של "אחד ביום" לחצו כאן
בין היתר חתמו על ההתחייבות נשיאי ברזיל, ניגריה וקנדה – מדינות הנחשבות לפולטות עיקריות של גז המתאן. גם ישראל חתמה על ההצהרה, לפני שראש הממשלה בנט עזב את גלזגו בדרכו חזרה לישראל. עוד ביום הראשון לוועידה הסכימו רבות מהמדינות המשתתפות על הפסקת פעילות כריתת היערות ברחבי העולם עד לשנת 2030. למרות שבגלזגו רואים בכך החלטה חשובה ודרמטית שתביא לעצירת ההתחממות, פעילי סביבה טוענים כי היא מאפשרת עוד שנים לא מעטות של כריתת יערות חשובים – ויש לעצור זאת כבר כעת.