עיראק נחנקת: סופות חול חריגות מאוד שפוקדות את עיראק מאז תחילת חודש אפריל אילצו יותר מ-5,000 מתושבי המדינה להתאשפז בבתי החולים עם בעיות נשימה, ואפילו הביאו למותו של אדם אחד. ענן סמיך של חול ואבק כיסה היום (שני) את הבירה בגדד וערים נוספות במדינה כשהרשויות נאלצות להפסיק את פעילות שדות התעופה, לסגור בתי ספר ומוסדות לימוד ולהפציר בתושבים להישאר בבתים. בשבעה מתוך 18 מחוזות במדינה הנחו הרשויות לסגור משרדים ממשלתיים ומבנים ציבוריים.
בתי החולים והמרכזים הרפואיים במדינה נותרו פתוחים אך הם סובלים מעומס רב בעקבות ריבוי הסובלים מבעיות נשימה ומחלות לב. הרשויות הזהירו כי הסיכון הגבוה ביותר הוא לקשישים ואנשים הסובלים ממחלות נשימה כרוניות ומחלות לב. סופת החול צפויה להתפוגג בהדרגה עד היום בערב, כך מסרו בשירות המטאורולוגי המקומי.
סופות חול הן עניין די שכיח במזרח התיכון אך בשנים האחרונות הן הפכו לתכופות ועוצמתיות יותר. המגמה נקשרת למחסור במים ולשימוש יתר במקורות המים המתוקים, כריתת יערות והקמת סכרים. אספקת המים בעיראק מצטמצמת ושינויי האקלים פוגעים קשה במדינה הענייה. במשרד להגנת הסביבה העיראקי הזהירו היום כי המדינה תתמודד עם "272 ימי סופות חול בכל שנה במהלך העשורים הבאים".
דוח של האו"ם מהחודשים האחרונים שם זרקור על המזרח התיכון ומזהיר כי עליית הטמפרטורות באזור עתידה להיות גבוהה ב-20% מהממוצע העולמי. על פי החוקרים, מגמת ההתחממות עשויה להביא גם לעליית מפלס פני הים, שינויים במחזור הגשמים וסיכונים בריאותיים שיפגעו בכחצי מיליארד תושבי האזור.
קצב פליטת גזי החממה הנוכחי צפוי להגדיל פי 3 עד 30 את הסיכון של קשישים במזרח התיכון ובאפריקה למות מוות שקשור להשפעות החום, נכתב. דברי המומחים רק תרחיש שבו הטמפרטורות לא יעלו ביותר מ-2 מעלות, כפי שקובע יעד הליבה של הסכם פריז, עשוי לגרום לכך שהמערכת האקולוגית ברוב חלקי אגן הים התיכון תישאר בת קיימא.