לאחרונה אנו עדים למגמה בארה"ב של עלייה בעשרות אחוזים בקיום שיעורים "רגועים" במועדוני הכושר, ובהם שיעורי מדיטציה, יוגה ומתיחות. המטרה המרכזית שלהם: להירגע מסטרס. מדובר במגמה שהתעצמה ביתר שאת לאחר מגפת הקורונה שהביאה לעלייה בחרדה ובדיכאון. 

לפי הנתונים של ארגון הבריאות העולמי, בשנתיים האחרונות חלה עליה של כ-25% בחרדה ודיכאון, שהם תוצאה של סטרס, בעקבות מגפת הקורונה. באחת מרשתות מכוני הכושר היוקרתיות בארה"ב, LIFETIME, מקיימים שיעור מיוחד שנקרא Surrender – כניעה, שבו המטרה היא כניעה רגעית ללחצים, שנועדה לתת להם לעבור ולחלוף. מדובר בסוג של יוגה: בוחרים תנועה אחת ומתמקדים בה לאורך כל השיעור, או לזמן ממושך מהרגיל, ככל שניתן. היתרון הוא שגם מתחילים יכולים להתנסות ולהינות – כי לא נדרשת אתלטיות לכך. 

על פי נתונים של סקר שנערך לאחרונה בארה"ב בקרב המנויים בחדרי הכושר, אכן יותר ויותר חשים צורך "להירגע". 43% מהם דיווחו שהם מתאמנים כדי להרגיש טוב יותר - ו-59% ציינו שהם עושים ספורט כדי להפחית את המתח.

הקשר להתחטבות וירידה במשקל

הרגיעה, בין השאר בפרקטיקות שונות כמו יוגה, מהווה מעין שלב מעבר עד לאימון כושר אינטנסיבי אינטנסיבי יותר. שלב ההירגעות הזה מסייע למי שחוזר לשגרה מ"פגרה" שבה לא עשה ספורט זמן רב בין השאר בגלל המגיפה - והתהליך הזה קוצר אחוזי הצלחה גבוהים.

 

דיאטה
דיאטה

בנוסף, שורה של מחקרים מראים כי קורטיזול, הורמון הלחץ, מוביל לעלייה במשקל. הוא גורם לנו לחפש אנרגיה במזונות מעובדים, מתוקים ומאחסן את הקלוריות בתור רקמת שומן. הקורטיזול מפריע לאיזון הורמונלי באופן שמעורר רעב - ומצמצם במסת השריר, שאמורה לסייע לנו בשריפת קלוריות.

בעוד שהטרנד נובע בעיקר מהצורך המאוד בסיסי להירגע, יש בו גם היגיון שאמור לשרת את השמירה על כושר והורדה במשקל - והוא מבוסס מדעית.