טרנד חדש שהחל בטיקטוק, מאפשר "להאריך את חיי האבוקדו" במקרר, כך שלשבועיים עד חודש אחרי שחותכים אותו, הפרי הפופולרי נשאר ירוק ואינו משחיר. הטיפ הוויראלי החל בסרטון של המשתמשת ShamaMamaHealing, שממליצה להטביע את האבוקדו בכלי מלא במים כדי למנוע את תהליך ההתיישנות.

ב-FDA (מנהל המזון והתרופות האמריקני) פרסמו אזהרה בעקבות הפופולריות שצברה השיטה המדאיגה, לפיה טמונה סכנה של ממש באותה הפרקטיקה. לפי ה-FDA, שאריות של פתוגנים אנושיים (מחוללי מחלות), כמו ליסטריה וסלמונלה שעל האבוקדו עצמו עלולים דווקא להתרבות בסביבה הרטובה. מדובר במצב שבו גם ניקיון וקילוף של החלק החיצוני של הפרי לא יעזור, שכן סביר להניח שהחיידקים ימצאו את דרכם פנימה.

אבוקדו (צילום: טיק טוק)
סרטון הטיקטוק שהביא את ה-FDA לפרסם אזהרה|צילום: טיק טוק

הסכנה בהידבקות בסלמונלה וליסטריה: מאות מתים בשנה

הניסיון למנוע חמצון ותהליך ריקבון בזכות כיסוי המים הוא רק למראית עין; הרי גם במים יש חמצן. ב-FDA ערכו גם ניסוי משלהם - ובבדיקת כ-1,500 יחידות - אכן נמצאו חיידקי ליסטריה על כ-18% מהאבוקדו. ליסטריה הוא אמנם לא חיידק שגורם למחלה קשה, אבל נשים בהריון, קשישים ומי שהמערכת החיסונית שלהם מוחלשת - מצויים בסיכון מוגבר בנוכחותו.

המרכז לבקרת מחלות ומניעתן בארה"ב מעריך כי מיליון ו-350 אלף אמריקנים נדבקים בסלמונלה בכל שנה, 26,500 מתוכם מאושפזים – ו-420 מתים בעקבות הידבקות בחיידק. באופן דומה, בליסטריה נדבקים בכל שנה כ-1,600 אנשים - 260 מהם מתים.

המשתמשת שפרסמה את הסרטון כבר הספיקה למחוק אותו, ככל הנראה בעקבות אזהרת ה-FDA.