"אסון אקלימי חמור": הרשות הלאומית לניהול אסונות בפקיסטן מסרה היום (ראשון) כי מניין ההרוגים מגשמי המונסון הגיע ל-1,033 וכי מתוכם 119 רק ביממה האחרונה. הגשמים העזים יורדים החל מאמצע חודש יוני, אז החלה העונה הקטלנית שגבתה את חייהם של רבים. השיטפונות של השנה היו דומים לאלה של 2010 - הגרועים ביותר שנרשמו בהיסטוריה של המדינה - אז יותר מ-2,000 איש מתו וכמעט חמישית מהמדינה הייתה מתחת למים. שרי רהמן, שרת האקלים הפקסיטנית עדכנה ברשתות החברתיות כי פקיסטן חווה "אסון אקלים חמור, אחד הקשים בעשור".

"אנחנו נמצאים כרגע בנקודת האפס של קו החזית של אירועי מזג אוויר קיצוניים, מפל בלתי פוסק של אירועים - גלי חום, שריפות, שיטפונות, התפרצויות סכרים כתוצאה מהמסת קרחונים מואצת ועכשיו המונסון המפלצתי של העשור שמחולל נזקים ללא הרף", אמרה רהמן. עונת המונסון חסרת התקדים השפיעה על יותר מ-33 מיליון בני אדם במדינה. אחד מכל שבעה פקיסטנים נפגע ישירות או בעקיפין. כמעט 300,000 בתים נהרסו, כבישים רבים הפכו לבלתי עבירים והפסקות חשמל הפכו נפוצות יותר.

שטפונות בזק, פקיסטן (צילום: רויטרס)
שטפונות בזק בפקיסטן|צילום: רויטרס
שטפונות בזק, פקיסטן (צילום: רויטרס)
שטפונות בזק בפקיסטן|צילום: רויטרס

רהמן אמרה לרשת החדשות הטורקית TRT World שעד שהגשמים יפחתו בעוצמתם ובכמות המשקעים, יכול להיות שרבע או שליש מפקיסטן תהיה כבר מתחת למים: "זה משבר עולמי וכמובן שנצטרך תכנון טוב יותר ופיתוח בר קיימא בשטח. נצטרך שיהיו לנו יבולים ומבנים עמידים לשינויי אקלים".

גורמים רשמיים אמרו שזרמים של מים צפויים להגיע למחוז סינד הדרומי בימים הקרובים, ואלה יוסיפו להקשות ולסכן את חייהם של מיליונים. הנהרות הרוויים בצפון יביאו ככל הנראה למבול גם כן. אלפי אנשים המתגוררים ליד נהרות מלאים עד גדותיהם בצפון פקיסטן קיבלו הוראה להתפנות מאזורי הסכנה, הצבא וכוחות ההצלה עדיין פועלים כדי להציל תושבים שהיו תקועים באותם האזורים.

שטפונות בזק, פקיסטן (צילום: רויטרס)
שטפונות בזק בפקיסטן|צילום: רויטרס
שטפונות בזק, פקיסטן (צילום: רויטרס)
שטפונות בזק בפקיסטן|צילום: רויטרס

ליד העיר סוקור שבמחוז סינד המוכה הקימו שורת אוהלים ארוכה מאוד, שבהם מתגוררים באופן זמני ההמונים שברחו מהאזורים שנפגעו. אנשים עדיין מגיעים בסירות עמוסות במיטות עץ, סירים ומחבתות. הרכוש היחיד שהם יכלו להציל. אחד מהמבנים שנהרסו הוא בית המלון בן ה-150 חדרים של נאסיר חאן. גם ב-2010 נפגעו העסקים קשות, אבל היום בית המלון יצא מכלל שימוש כפי שמתאר חאן: "המים שטפו את כל מה שנותר מהמלון".

ההצפות הקשות תוקפות את פקיסטן בתקופה שבה הכלכלה בכי רע, ואחרי שראש הממשלה לשעבר, אימראן חאן, הודח בהצבעת אי אמון באפריל. ישנה אווירה מסוימת של מרירות במסדרונות השלטון, שם גורמים רשמיים אומרים כי פקיסטן נאלצת לשאת בהשלכות של הזלזול הבין-לאומי בסביבה.  פקיסטן היא ״הוט-ספוט״, ונמצאת במקום השמיני במדד סיכוני האקלים העולמי של ה-NGO Germanwatch, על כן נחשבת לפגיעה ביותר למזג אוויר קיצוני שנגרם על ידי שינויי אקלים.