גשמי זעף שטפו את בירת צרפת אמש (שלישי), זאת אחרי תקופה של יובש וגל חום ברחבי המדינה בימים האחרונים. תמונות של תחנות מטרו מוצפות הופצו ברשת והן מעוררות פליאה, אם כי לא מפתיעות את כולם. מדעני האקלים שוב מזכירים כי שינויי מזג אוויר קיצוניים שכאלה תואמים את הדפוסים שלהם הם מצפים בהינתן ההתחממות הגלובלית.
מהאיגוד האוטונומי של התחבורה הפריזאית (RATP) נמסר כי בכמה תחנות מטרו, כמו Balard המככבת באחד התיעודים הוויראליים, זרמה כמות רבה של מים. בשירות המטאורולוגי דיווחו כי כמות הגשמים שירדה בשעה אחת משתווה לכמות הגשמים היורדים בחודש שלם בתקופה זו של השנה.
En direct de la station Balard #Paris pic.twitter.com/YCZ7KdRFh9
— Clément Parrot (@CParrot) August 16, 2022
לורן ביין, עיתונאית ברשת France 24 נקלעה למצב מלחיץ למדי, הנגרם כתוצאה מהגשמים העזים. היא נסעה באוטובוס בדרום פריז כשמים חדרו מבעד לדלתות פנימה, עד שהגיעו לרגלי הנוסעים. "זה היה מפחיד, כי ראינו את המים זורמים פנימה ולא היינו בטוחים אם נצליח לצאת".
Paris au mois d'août c'est sympa on peut même y faire du jet ski ! #Paris #orage #orageparis pic.twitter.com/QUhUBgbTtU
— Cécile (@cecile433) August 16, 2022
אחד התיעודים, שממחישים עד כמה תושבי האזור אינם מורגלים באירוע מזג אוויר שכזה, מראה רוכב אופנוע שנוסע בלית ברירה על הארץ המוצפת ולצידו נכתב על ידי אחד הגולשים - "פריז באוגוסט זה נחמד, אפשר אפילו לצאת לסקי מים".
"להישאר בבית אם לא חייבים לצאת"
התחנה המטאורולוגית במגדל אייפל רשמה מהירות רוח שהגיע עד 104 קמ"ש ושירותי מזג האוויר דיווחו כי מפלס נהר הסן עלה ב-35 ס"מ.
Ummmm what is happening… #Paris #flooding pic.twitter.com/Du5ECD6wkt
— Lauren Bain (@laurenlizbain) August 16, 2022
שירות מכבי האש של פריז פרסם אזהרות למקומיים והנחה אותם כיצד לשמור על בטיחות במהלך הגשמים ואף המליץ להם להישאר בבית כל עוד הם לא חייבים לצאת. בשירות המטאורולוגי הזהירו וציינו כי בהמשך חלקים נרחבים מדרום צרפת עלולים להיפגע מסופות שיגיעו מאוחר יותר.
מדענים חזו זה מכבר ששינויי האקלים יובילו למזג אוויר קיצוני יותר, כמו גלי חום, בצורת ושיטפונות. פליטת גזי החממה, שריפת היערות ועוד פעילויות אנושיות הן שמביאות להחרפה של שינויים אקלימיים, בקנה מידה שלא ניתן להסביר על ידי תהליכים ואירועים טבעיים. במקרה הזה, חימום האטמוספירה מאפשר לה להחזיק יותר לחות וזה מה שמביא לגשמים כבדים יותר, כלומר יותר משקעים בתקופה קצרה משמעותית מהממוצע.