מעיין גינן, אם לשלושה ילדים, בחרה ללדת את ילדה השלישי בניתוח קיסרי צרפתי. היא מפרטת את הבחירה בניתוח: "אחרי שתי לידות רגילות נודע לי שאני צריכה לעשות ניתוח קיסרי. חקרתי לעומק והבנתי שניתוח קיסרי צרפתי זה הכי טוב שיכול להיות". היא מספרת שכעבור 24 שעות בלבד מהלידה – היא כבר מתפקדת והולכת כרגיל. "ההתאוששות הייתה מהירה, החזרה לשגרה הייתה מהירה מאוד".
"השוני בין הקיסרי הרגיל לקיסרי הצרפתי הוא ההיבט הכירורגי", מסביר ד"ר מיקי מוסקוביץ, מנהל מיון יולדות וסגן מנהל חדר יולדות בבית החולים שמיר אסף הרופא. "זו גישה שונה כמעט לחלוטין ממה שהורגלנו במשך שנים לבצע, דרך חתכים במישורים שונים שהם יותר ידידותיים - יותר מתחברים עם כיוון הרקמות של בטן האישה, של דופן הבטן", הוא מוסיף.
אחד היתרונות הבולטים של הניתוח הקיסרי הצרפתי הוא המפגש הטוב והמעצים בין ההורים לבין הילד שלהם בחדר הניתוח. היכולת של האישה לטפל בתינוק שלה בקלות לאחר הניתוח היא מאוד בולטת. יתרון נוסף הוא השיתוף של האם בתהליך. "הייתי שותפה פעילה במהלך הלידה", מעידה גינן.
כיום בתי חולים בודדים בלבד מבצעים את הניתוח בישראל - ואלה החלו לעשות זאת רק השנה. 150 ניתוחים בוצעו השנה בבית החולים אסף הרופא, 116 ניתוחים בבית החולים לגליל בנהריhה ו-343 ניתוחים בבית החולים האנגלי בנצרת. השירות ניתן בחינם בבית החולים שמיר אסף הרופא ובבית החולים לגליל בנהרייה. עם זאת, בבתי חולים אחרים הניתוח עשוי לעלות כ-20 אלף שקלים.
אחת הסיבות לכך שהשיטה הזאת תפסה תאוצה בישראל לאחרונה היא בין היתר בזכות כמה נשים ידועות שהחליטו ללדת בשיטה זו. הבשורה עוברת מהר בין היולדות, והביקוש לניתוח עולה. עם זאת, אין עדיין שום הוכחה מדעית שהוא מפחית את הכאב, והניתוח אינו מתאים לכל אחת.