ישראלים מכורים לקפה: אנחנו לא יכולים לפתוח את הבוקר שלנו בלי כוס אחת לפחות של קפה נמס, טורקי או קפוצ'ינו שהכנו במכונת הנספרסו. בעולם הרפואה עדיין לא מצליחים להסכים על מספר כוסות הקפה המומלץ ביום, אך מחקר חדש שנעשה באוניברסיטת קופנהגן מצביע על יתרון משמעותי לקפה עם חלב.
במזיגה של חלב לקפה מתרחש מפגש בין שני סוגי חומרים: נוגדי חמצון שנמצאים בקפה ונקראים פוליפנולים, וחומצות האמינו שנמצאות בחלב, כלומר אבני הבניין של החלבונים. המחקר שפורסם בכתב העת Journal of Agricultural and Food Chemistry מצא כי המפגש בין שני החומרים הללו מעלה את התגובה האנטי דלקתית של הגוף, כלומר גורם לגוף לבנות את עצמו ולטפל בעצמו בצורה יעילה יותר. צוות החוקרים גילה שתאי גוף שטופלו בשילוב של חומצות האמינו והפוליפנול הראו יעילות גבוהה של פי 2 במלחמה בדלקת מאשר תאים שנחשפו רק לנוגדי החמצון.
המחקר אמנם נעשה עד כה רק על תאים, ולא על בעלי חיים או בני אדם, אך החוקרים בקופנהגן מקווים לקבל מימון נוסף כדי להמשיך ולחקור את הנושא. עם זאת, בשל התוצאות המעניינות שהתקבלו, החוקרים סבורים כי שתייה של קפה עם חלב עשויה לגרום להשפעה אנטי-דלקתית טובה יותר מאשר צריכה של קפה ללא חלב.
ובכל זאת, כדאי לשים לב לכמות הקפה שאתם צורכים בכל יום. בעולם הבריאות ממליצים לצרוך שלוש עד חמש כוסות קפה ביום. יש לשים לב כי צריכה גבוהה מידי של קפאין, לא רק בקפה - גם במשקאות אנרגיה, עלולה להעלות את לחץ הדם.
קפה הוא לא המקור היחיד לנוגדי חמצון. בין היתר ניתן למצוא אותם בעלים ירוקים, כמו תרד או עלי בייבי, עגבניות ואוכמניות. נוסף על כך יש נוגדי חמצון גם בתה וביין אדום. פרופסור מריאן ניסן לונד מהמחלקה למדעי המזון באוניברסיטת קופנהגן הוסיפה: "אני יכולה לדמיין שמשהו דומה קורה, למשל, בצריכה של מנה בשרית עם תוספת של ירקות, או בשתייה של שייק עם פירות וחלבון - כמו יוגורט או חלב". מחקרים קודמים אף הוכיחו כי צריכה של נוגדי חמצון עשויה לתרום לבריאות המוח ולעיכוב של הזדקנותו. בין היתר מחקרים מצאו כי צריכה של נוגדי חמצון מעכבת התפתחות של מחלות ניווניות כמו דמנציה ואלצהיימר.