הימים האחרונים היו קרים מאוד ורבים מאיתנו מפעילים את המזגן או הרדיאטור ללא הפסקה. במשרד האנרגיה מפרטים עצות כיצד אפשר להתחמם בחורף מבלי לקרוע את הכיס בתשלום חשבון החשמל. מבחירת אמצעי החימום החסכוני והיעיל ביותר - ועד בידוד החום בבית.
מה אפשר לעשות כדי לחסוך בחורף הזה? המלצות משרד האנרגיה:
- נתחיל במכשיר החימום היעיל ביותר אנרגטית - ולכן גם החסכוני ביותר: מזגן. צורך כחצי מכמות האנרגיה, בהשוואה למפזר חום, רדיאטור נייד ותנור ספירלה; וגם העלות - בהתאם. בערך 35-40 אחוז. מחממים שעובדים על שריפת דלקים פוסיליים - תנורי נפט למשל, יקרים אף יותר.
- איך נחסוך בשימוש במזגן? הטמפרטורה צריכה להיות נכונה, כזו שתענה על צורך החימום מבלי לחמם יותר מדי ואז פותחים חלון ויש תנודות. 22-27 מעלות, כאשר כל מעלה גוררת עלייה של 5% בצריכת החשמל. פילטרים נקיים, כיוון למרכז החדר, כלפי מטה - ולוודא שרהיטים לא חוסמים.
- לקנות מראש מכשירי חימום ומוצרי חשמל שמתקרבים ככל הניתן לדרגה הירוקה ביותר, A+ בתווית דירוג האנרגיה, שמבוססת על הרגולציה האירופית.
- יש יתרון לבנייה ירוקה ומבודדת. אז אם אתם יודעים שהחלונות או הדלתות שלכם לא אטומים דיים, שווה לדאוג לזה כדי למנוע בריחה של חום. במקרים מסוימים זה משמעותי מאוד לחיסכון. (מרמת סרט איטום, ועד לפתרונות של הנדסה).