קפה נטול מהטבע: מכון המחקר הברזילאי IAC, המתמחה במחקר קפה, החל בניסויים על מנת לפתח פולי קפה שייצמחו ללא קפאין. המדענים עובדים על הפרויקט כבר כשני עשורים, וכעת החלו לשתול את זני הקפה השונים שפיתחו ולעשות בהם ניסויים בשדה.
המטרה של החוקרים היא לפתח זני קפה ערביקה נטולי קפאין בצורה טבעית, וזאת לעומת המוצרים שנמכרים כיום בשוק - אבקות שעברו תהליך כימי או תעשייתי כדי להפריד מהן את הקפאין. לדברי החוקרים, מדובר בפיתוח עם פוטנציאל גדול בשוק הקפה, שממנו יכולות להרוויח גם החברות המשווקות קפה נטול קפאין. לדבריהם, אותן חברות יוכלו לחסוך בעלויות הייצור, שכן הן יוכלו לדלג על חלק משלבי התהליך ולשווק את הקפה בעלויות מופחתות.
הניסוי נערך בברזיל, אחת מיצואניות הקפה הגדולות ביותר בעולם. החוקרים ב-IAC מתחילים כעת בשתילת הזנים שהם מפתחים בשנים האחרונות. "התוצאות שהתקבלו אצלנו עד כה נראות מבטיחות, אנחנו אופטימיים", אמר חוליו סזאר מיסטרו, אחד החוקרים במכון.
כמו לקפה רגיל, גם לצריכת של קפה נטול קפאין יש השפעות חיוביות על בריאותנו. "לצריכת קפה קיימות ראיות מדעיות בדבר הפחתת סיכון למחלות כרוניות, בהן סוכרת מסוג 2 ומחלות קרדיווסקולאריות", אומר ל-N12 גיא שלמון, דיאטן קליני ופיזיולוג, חבר בעמותת עתיד לדיאטנים ודיאטניות. על פי ארגון הבריאות העולמי, כמו גם בהמלצות נייר עמדה של עמותת עתיד, צריכה של עד 4 כוסות קפה ביום נחשבת לבטוחה ועשויה לתרום לבריאות האדם".
"בעוד שכוס קפה עשויה להכיל כ-100 מ"ג קפאין, קפה נטול קפאין יכיל 5-0 מ"ג קפאין לכוס משקה. גם לקפה נטול קפאין, הודות לנוכחות של פוליפנולים ונוגדי חמצון במשקה, נמצאה השפעה דומה. טענה זו נתמכת במטה-אנליזה שפורסמה ב- 2019. לציין כי כיום ישנן שיטות טבעיות לסילוק קפאין מהקפה ואין בהן נזק או חשש".