רוב הימים הגשומים והסגריריים כבר אמנם מאחורינו, אבל לא תמיד צריך סיבה טובה כדי להכין אוכל מנחם. עם זאת, מחקר חדש שמתמקד בצ'יפס מטוגן מעלה את השאלה - האם אכילה של צ'יפס עשויה לגרום להעלאת רמות החרדה והדיכאון שלנו?
המחקר נערך בעיר האנגג'ואו שבסין, ומצא כי קיים קשר בין צריכה תדירה של אוכל מטוגן ובייחוד צ'יפס, לבין חרדה ודיכאון. יותר מ-140 אלף נבדקים השתתפו במחקר והוא נמשך יותר מ-11 שנים. על פי החוקרים, מי שאוכל יותר צ'יפס, כלומר פעם בשבוע או יותר, נמצא בסיכון של 12% יותר ללקות בחרדה ו-7% יותר ללקות בדיכאון, מאלו שוויתרו על התענוג.
עם זאת, לא ברור אם אכילת צ'יפס גורמת לדיכאון או ההיפך. החוקרים מבהירים כי לא ברור מה הביצה ומה התרנגולת, כלומר אם אכילת צ'יפס היא זו שגורמת לדיכאון וחרדה או שמא אנשים בדיכאון ובחרדה נוטים לאכול יותר צ'יפס. החוקרים מדגישים כי בכל מקרה תוצאות המחקר הן עדיין ראשוניות.
"אנשים שלוקחים בחרדה או בדיכאון צורכים 'מזון מנחם' בתדירות גבוהה יותר", אמר ל-CNN הד"ר דיוויד כץ, שעומד בראש עמותה שמקדמת אורח חיים בריא. לדבריו, אוכל לא בריא ותזונה לקויה עלולים דווקא להוריד את מצב הרוח ולדרדר את המצב הנפשי.
מחקר אחר שהוזכר במאמר הסיני, הראה כי בתהליך טיגון של תפוחי אדמה נוצר כימיקל בשם אקרילאמיד שעשוי להשפיע על רמות החרדה והדיכאון ולהעלות אותן. עם זאת, מחבר המחקר יו ג'אנג אמר: "לא צריך להיכנס לפאניקה מההשפעות השליליות של מזון מטוגן". עם זאת הוא הדגיש כי דווקא שמירה על אורח חיים בריא והפחתה בצריכת מזון מטוגן, עשויים להועיל לבריאות הנפשית שלנו, וזאת בנוסף להטבה בבריאותנו הגופנית.