אין עשן בלי אש: שוודיה הכריזה כי רק 5% אחוזים מתושביה מעשנים. בכך היא מתקרבת להגדרה "מדינה ללא עישון", תואר שמוענק למדינות שבהן פחות מ-5% מהתושבים מעשנים.
שוודיה לוקחת את המאבק בעישון צעד אחד קדימה עם חוקים שונים שהמטרה שלהם היא להגביל את העישון. אף על פי שברוב המדינות אפשר לעשן בבארים ובמסעדות, בשנת 2019 השוודים החליטו שהם לא מתירים למבלים לעשן במקומות ציבוריים.
"אנחנו מעדיפים לחיות בצורה בריאה", אמרה קארינה, תושבת סטוקהולם לסוכנות הידיעות AP. "העישון מעולם לא עניין אותי, אני לא אוהבת את הריח". לשם השוואה, לפני שני עשורים, כמעט 20% מהאוכלוסייה השוודית עישנו. כיום, כאמור, שיעור המעשנים בקרב תושבי שוודיה הצטמצם דרמטית.
גם בקנדה החליטו להעלות הילוך במלחמה בעישון ומתחילים להדפיס אזהרות גם על הסיגריות עצמן. הרגולציה הזו תחול מ-1 באוגוסט ותאלץ את יצרניות הסיגריות להדפיס על הסיגריות כיתובים כמו "רעל בכל שאיפה" או "העישון גורם לסרטן". הקנדים הציבו לעצמם למטרה להפוך למדינה ללא עישון עד שנת 2035.
בישראל לעומת זאת המצב לא מאיר פנים: כ-20% מהאוכלוסייה בישראל מעשנת, כך עולה מנתונים של משרד הבריאות. שיעור הגברים המעשנים עומד על 25.6% והוא גבוה יותר משיעור הנשים המעשנות שעומד על 14.8%. במדינות ה-OECD לעומת זאת, שיעור המעשנים הממוצע עומד על 16.5%. העישון גורם לנזקים רבים - הניקוטין ממכר, הסיגריות מכילות חומרים רעילים ויש לו השפעה מכרעת על התפתחות סוגים שונים של סרטן.