בדרך לצדק עוצרים בישראל: סוכנות החלל האירופית ESA תשגר את החללית Juice לכוכב הלכת צדק ועליה המתנד של חברת אקיוביט הישראלית. החללית תבצע 12 ניסויים מדעיים ובהם ניסוי בהובלת מכון ויצמן למדע. השיגור מתוכנן ל-13.4 אז תחל החללית מסע של 7.5 שנים עד לצדק.
החללית תשוגר לצדק על גבי משגר אריאן-5 מגינאה הצרפתית ותחל מסע של כ-900 מיליון קילומטרים עד לסביבתו של כוכב הלכת צדק. במהלך המשימה, Juice תקיף את ירחיו של צדק, אירופה, גאנימיד וקליסטו, ותעשה זאת במשך 4 שנים. מדובר במשימה הגדולה ביותר בתולדות סוכנות החלל האירופית, והיא כוללת 12 ניסויים מדעיים - את אחד מהם מוביל פרופ' יוחאי כספי ממכון ויצמן למדע. המטרה של הניסויים הללו היא לבדוק בין היתר את האפשרות שביריחיו של צדק קיימים אוקיינוסים תת קרקעיים, ובכך לבדוק אם יש ם תנאים נדרשים לקיום חיים.
וכאמור על החללית נמצא השעון האוטמי של חברת אקיוביט, מכשיר ה-USO שמומן בידי סוכנות החלל הישראלית במשרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה יחד עם סוכנות החלל האיטלקית ASI. "במשך שבע שנים מיטב המוחות הישראליים פיתחו ויצרו את השעון היציב ביותר בעולם למשימות החלל העמוק - מאסטר פיס טכנולוגי בקנה מידה בינלאומי", אמר בני לוי, מנכ"ל אקיוביט. הניסוי הישראלי ינסה לפענח את מאפייני האטמוספירה של כוכב הלכת צדק. "בעזרת קרן רדיו שנשלח מהחללית דרך האטמוספירה אנחנו נמדוד בזכות השעון המדויק שינויים זעירים בתדירות הקרן", אומר פרופ' כספי.
"כך, כל הקפה של צדק נקבל פרופיל טמפרטורה בנקודה מסוימת ולאורך כל המשימה נבנה מפה תלת-מימדית של האטמוספירה של צדק. נתונים אלה יאפשרו לנו להבין על המבנה וההרכב של כוכב הלכת הראשון והגדול ביותר במערכת השמש". מעבר לכך, בתשעה מהניסויים שיבוצעו בחללית יש שבבים שיוצרו בידי חברת רמון ספייס, המתמחה בייצור מעבדים עמידים לקרינה.
אורי אורון, מנהל סוכנות החלל הישראלית במשרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה מסר: "סוכנות החלל הישראלית גאה לקחת חלק במשימת הדגל של סוכנות החלל האירופאית, הן בהיבט ההנדסי-טכנולוגי, והן בהיבט המחקרי".