איך עושים ניסויים באיברים אנושיים בלי להשתמש בבני אדם? על השאלה הזו מנסה לענות תאגיד התרופות רוש עם מכון ביולוגי חדש שנחנך בבאזל, ובו הניסויים נערכים על מודלים שנוצרים מתאי גזע אנושיים.
בדומה להדפסות תלת מימדיות או לבשר שגדל במעבדה, כעת גם המחקר על גוף האדם משתכלל באמצעות יצירת רקמות ואיברים אנושיים - כך כאלה שלא שייכים לאף אדם אלא גדלים במעבדה. ברוש יוצרים באופן הזה מודלים דו מימדיים ותלת מימדיים, שבעזרתם ניתן יהיה לבדוק אילו תרופות יעבדו בצורה טובה יותר וכן לזהות מנגנונים חדשים בגוף האדם.
"מערכות מודל אנושיות הן העתיד של התעשייה", אומר פרופ' הנס קלנברס, ראש תחום מחקר ופיתוח ברוש. "יש להן פוטנציאל לשפר כמעט את כל השלבים במחקר ובפיתוח של תרופה חדשנית".
במהלך 4 השנים הקרובות רוש מתכננת להרחיב את מכון המחקר כך שיעסיק כ-250 מדענים. "המכון נמצא במיקום ייחודי בחיבור בין ביולוגיה, הנדסה ומדע הנתונים", אומר ד"ר מתיאס לוטולף, ראש המכון.
"רוש ממשיכה להעז ולהוביל את המחקר והפיתוח של תרופות בעולם", אומר ל-N12 מנכ"ל רוש ישראל אבי דנציגר. "הקמת המכון לביולוגיה אנושית היא מרגשת ואין לי ספק כי הוא יצעיד את הרפואה העולמית קדימה ויאיץ את הנגישות של תרופות חדשניות עבור המטופלים בצורה בטוחה ויעילה יותר".