אילנה רביץ בת ה-68 נוסעת מדי שנה יחד עם בעלה לבית הבראה שנמצא בלב יערות ושטחים פתוחים בצ'כיה. הטיול שלהם השנה הסתיים מעט אחרת, לאחר שבאחד הימים החליטו לטייל ביער - וללקט פטל. בתוך דקות היא חשה צריבה באזור הרגל, וחשבה שמדובר בעקיצה תמימה של יתוש: כאשר למעשה, מדובר היה בעקיצה של קרצייה מסכנת חיים.
"כשחזרנו לארץ אחרי כמה ימים, ראיתי מתחת לברך כתם גדול, בצבע כתום זוהר", שחזרה אילנה בשיחה עם N12. "מעולם לא ראיתי צבע כזה: הכתם הפך בתוך יומיים לטבעת ענקית על העור בצבע אדום ובפנים היה כתם בהיר. הבנתי שאני חייבת לגשת לרופא שיבדוק את זה".
אילנה הגיעה לבדיקה אצל ד"ר אודי דרוקר במוקד לרפואה דחופה של מכבי ברמת השרון. אבחנתו הייתה כי מדובר בעקיצה של קרצייה, ולא של יתוש. "ברגע שהוא הבין שמדובר בעקיצה של קרצייה, הטיפול הנדרש היה שונה לגמרי", סיפרה.
"יש להיערך ולהתחסן לפני שנוסעים לטייל במדינות שונות בעולם", אמר ד"ר דרוקר בשיחה ל-N12. "קיימת תפיסה שגוייה לפיה בטיולים ליבשת אירופה אין סכנה להדבקה במחלות זיהומיות כמו בעולם השלישי, אך ישנן מחלות באזורים שונים במדינות העולם המערבי שיכולות להיות מועברות ע"י נשיכת קרצייה לדוגמא", הסביר.
"חשוב, בייחוד באזורי טבע פתוח כגון יערות, להקפיד ללבוש מכנס ארוך, נעליים גבוהות, ולשים חומר הדוחה יתושים", הוסיף. "במידה ויש עקיצה כדאי לפנות להערכה רפואית. כמו כן יש לברר אצל הרופא המטפל באיזה חיסונים מומלץ להתחסן לפני הנסיעה לאזורים שונים בעולם. ישנם חיסונים שמגנים כנגד מחלות המועברות על ידי קרצייה".