בחצי השנה הראשונה של 2025 נרשמו בארצות הברית יותר מקרים של חצבת מאשר בכל שנה אחרת מאז "הוכחד" הווירוס בארה"ב בשנת 2000, כך לפי נתונים חדשים שפרסם הממשל האמריקני. 1,288 בני אדם נדבקו בשנה האחרונה בחצבת במדינה, 92% מהם לא היו מחוסנים או שלא ידוע אם חוסנו. שלושה מתו בעקבות הסתבכויות של המחלה, כולל שני ילדים.
ההתפרצות המחודשת של המחלה מעלה חשש בארה"ב שאם שיעור הילדים המתחסנים לא יעלה, התפרצויות קטלניות של המחלה המידבקת יהפכו לעניין שבשגרה. כדי להימנע מהתפרצות המחלה בקהילה יש צורך בשיעור התחסנות של כ-95%, וברחבי ארה"ב כ-93% מהילדים מחוסנים, אך שיעור ההתחסנות משתנה דרמטית ברחבי המדינה. לדוגמה, במוקד ההתפרצות בטקסס, שם נדבקו כ-500 בני אדם, רק 82% מהאוכלוסייה התחסנה.
מומחים ששוחחו עם הניו יורק טיימס הזהירו שארה"ב מתקרבת לנקודה שבה המחלה כבר תצא מאזור ה"הכחדה". "זה דגל אדום ענק לגבי הכיוון שאליו אנחנו צועדים", אמר לעיתון האמריקני ד"ר וויליאם מוס, מומחה בבית הספר ג'ון הופקינס לבריאות ציבורית.
רוב המקרים השנה נקשרו להתפרצות באזור טקסס שבדרום ארה"ב, ההתפרצות הגדולה ביותר מאז שנת 2000, שבמסגרתה נדבקו כ-500 אמריקנים. אך התפרצות המחלה לא הוגבלה לאזור הזה, ומקרים נרשמו ב-38 מדינות שונות.

מומחים חוששים שחצבת היא רק הסנונית הראשונה שמבשרת שעוד מחלות מדאיגות, כמו שעלת ודלקת קרום המוח, עשויות להיות נפוצות בקרוב. בעוד שתסמיני החצבת בדרך כלל עוברים לאחר כמה שבועות, הווירוס יכול לגרום לסיבוכים, במיוחד אצל ילדים, ואף לנזק בלתי הפיך ולמוות.
שר הבריאות האמריקני קנדי, שנודע בעמדתו השנויה במחלוקת כלפי חיסונים ובהפצת תיאוריות קונספירציה לגביהם, ניסה לגמד את ממדי ההתפרצות, הביע תמיכה חלקית בלבד בחיסונים ותמך בטיפולים לא מוכחים. קנדי חזר שוב ושוב שהוא לא "מתנגד חיסונים", אך שהוא חושב שמדובר בבחירה אישית בלבד, ושיש להעמיק את המחקר בנושא. בעבר קשר שר הבריאות האמריקני בין אוטיזם וחיסונים, למרות היעדר ראיות לכך.
חצבת היא מחלה נגיפית חריפה ומידבקת מאוד, שלרוב גורמת לפריחה ולחום גבוה. היא נחשבת לאחת המחלות המידבקת ביותר בעולם, עם שיעור הידבקות של יותר מ-90% למי שבא במגע עם חולה. גם בישראל נרשמת בשנים האחרונות עלייה הדרגתית במספר החולים, ומתחילת השנה נדבקו בישראל 151 בני אדם.