ניסיונות המהפכה במצרים נכנסים ליומם השישי, ונראה שהמפגינים לא מתכוונים לוותר. בניסיון להשתלט על ההמונים, השלטון הורה על הזרמת שלוש דיוויזיות צבא לעיר הבירה קהיר. חיילים רבים פרוסים ברחבי העיר במטרה להשיב את השקט למצרים, ולהשאיר את השלטון בידי הנשיא חוסני מובארק.
רוצים לקבל עדכונים שוטפים על ההפיכה במצרים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
דיוויזיה 9 הוכנסה מדהשור לקהיר, יחד עם דיוויזיה 2 שהוכנסה מהקסטפ. שתי הדיוויזיות האלה הן העתודה האסטרטגית של פיקוד המרכז המצרי וכעת נוספו כוחות דיוויזיה 7 שהבסיס שלה ממוקם לא רחוק מהקילומטר ה-101.
בכך המצרים ביצעו את צבירת הכוח המרכזית לתוך קהיר. למרות זאת, לא ברור האם הכוחות האלו מספיקים כדי לעצור את המוני המפגינים, ולכן החל ממחר ישתתפו גם כוחות המשטרה במניעת ההפגנות.
במבט על על העיר, ניתן לראות את מוקדי ההתרחשויות העיקריים: מוקד ההפגנות נמצא בכיכר השחרור - אותה כיכר ענקית שבלב העיר שנקראת בערבית "א-תחריר". ממנה יוצאות ההפגנות הגדולות מדי ערב. בצד אחד של הכיכר נמצא המוזיאון המצרי, שאליו פרצו בוזזים ושברו מקצת העתיקות הפרעוניות.
ארמון הנשיאות מוגן היטב
צפונה משם נמצא מטה מפלגת השלטון הלאומית דמוקרטית, שהועלה בחלקו באש כבר בתחילת המהומות. בהמשך נמצא מרכז הטלוויזיה והרדיו הרשמיים, שאליו נוהרים המפגינים, אלא שהמקום מוגן היטב על ידי הצבא.
אל הגדה השנייה של נהר הנילוס שמחלק את העיר לשניים, מוביל בין היתר הגשר העיקרי שנקרא גשר "השישה באוקטובר", שעליו התחוללו קרבות המים בין המשטרה לבין המפגינים. הגשר מוליך בין השאר לאזור גיזה, שגם בו נערכות הפגנות. לא רחוק משם נמצאות הפירמידות המפורסמות, אלא שהאתר כולו נסגר כעת לכניסת תיירים מחשש לביזה. בצפון העיר, ארמון הנשיאות שמאובטח על ידי המשטר הרפולקני. מצפון לו, נמצא שדה התעופה של העיר שהתנועה בו עדנה משובשת.
מהומות במצרים - סיקור מיוחד:
"המודיעין לא צפה את ההפיכה במצרים"
נתניהו: "נשמור על השלום עם מצרים"
מדווחים מהמהומות - ב-140 תווים
כך נראית המהפכה בעדשת המפגינים
הצבא מאיים: "נגיב במלוא החריפות"
צפו: אנרכיה, שוד וביזה ברחובות מצרים
משפחות הדיפלומטים הישראלים חולצו בטיסה מקהיר
מוחמד אל בראדעי נחקר ושוחרר: "השינוי יבוא מהעם"
אירן למצרים: "לא לנהוג באלימות כלפי מפגינים"
צפו: נאומו המלא של הנשיא מובארק