אחד הצעדים הראשונים שעשתה ממשלת מצרים על מנת לנסות ולהפחית את עוצמת המהומות היה להוריד את השאלטר על רשת האינטרנט בפרט, ובעיקר על אתרי הרשתות החברתיות פייסבוק וטוויטר. המחאה ביום שלישי החלה מהתארגנות בפייסבוק. יותר מ-94 אלף אנשים עשו אז "אטנדינג" להפגנות בקהיר ובסואץ.
מומחי אינטרנט מרחבי העולם הגדירו את הצעד שעשתה הממשלה המצרית כצעד "חסר תקדים" בהיסטוריה של הרשת.
לצפייה במפת המהומות במצרים לחצו - כאן
רוצים לקבל עדכונים שוטפים על ההפיכה במצרים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
הממשלה המצרית הצליחה להפיל מאז תחילת המהומות את רוב הגישה לאינטרנט, ועשתה את זה בצורה פשוטה: היא הפסיקה את פעולת השרתים של ספקיות האינטרנט המצריות. בשל כך, כל בקשת התחברות לדף אינטרנט כלשהו ברחבי המדינה - כשל. גם ניסיונות של אזרחים מהעולם לגלוש לאתרים שממוקמים במצרים, נכשלו.
על פי נתונים שנאספו במערב, הצליחה הממשלה להשבית 88% מפעילות הגולשים באינטרנט, כאשר הממשלה עדיין מנסה להתחקות אחר 12% הגולשים שהצליחו להתחבר לשרתים פיראטיים. גם הבוקר נרשמו במדינה קשיים בהתחברות לאינטרנט וגם בחיוג למכשירי טלפון סלולרי - ועדיין לא ברור מתי ישוב האינטרנט לעבוד כסדרו.
בגלל הניתוק המוחלט כמעט לחלוטין, מעטות הידיעות הוודאיות שיוצאות ממצרים. כך לדוגמה, עדיין לא ברור לחלוטין מה מספר ההרוגים עד כה ולכתבי הרשתות וסוכנויות הידיעות מרחבי העולם קשה להעביר דיווחים מהמדינה הבוערת.
מהומות במצרים - סיקור מיוחד:
אובמה למובארק: "עמוד מאחורי ההבטחות"
מובארק: "אני נשאר, הממשלה מפוטרת"
"מה שקורה במצרים מסוכן לישראל"
מצרים: דיווח מיוחד מלב המהומות