עד לשבוע שעבר, זה היה סיפורן של ג`סיקה ונאומי פוקס, האחיות ששולטות בחתירה האולימפית. ג`סיקה נולדה במארסיי, זכתה ב-6 מדליות אולימפיות כולל שתיים מזהב ובגיל 30 לקראת משחקיה האולימפיים האחרונים. נאומי זכתה אמש במדליית הזהב הראשונה שלה.
הכל הגיע מהוריהן, שני חותרי קאנו שהתחרו באולימפיאדה. ריצ`רד פוקס התחרה במדי בריטניה ב-1992 ואמה, מרים פוקס, זכתה בארד ב-1996. הן פוקס (היום פוקס-ירושלמי), הן ג`סיקה והן נאומי פוקס נולדו במארסיי, ובחרו לייצג את נבחרת אוסטרליה.
השתיים מגיעות ממשפחה מעורבת, כשריצ`רד פוקס עצמו אינו יהודי. "אני שמחה שאנחנו מתאמנות ומתפתחות ביחד", אמרה ג`סיקה ב-2017, הטורניר הראשון של שתיהן ביחד. "אנחנו תומכות אחת בשנייה במים ורק נשתפר". נאומי צעירה בשלוש שנים, אבל הדרך שלהן הייתה שונה במיוחד.
ג`סיקה נחשבת לאחת החותרות הטובות בהיסטוריה. היא זכתה כאמור במדליית כסף בלונדון בגיל 18, בארד בריו, בזהב בטוקיו וכאן בשתי מדליות זהב נוספות. היא זכתה ב-14 מדליות זהב באליפויות עולם שונות והפכה לראשונה שזוכה במדליות זהב בחתירה ובקאנו יחד. אין יותר מדי אוסטרליות שהגיעו לשש מדליות אולימפיות, בטח במקצוע כמו חתירה בו כמות המדליות בה ניתן לזכות באולימפיאדה מוגבלת יותר.
"היא הפכה לגדולה בכל הזמנים", נטען ב-Women`s Helath. "היא רדפה במשך שנים אחרי הזהב, אבל הראתה אופי יוצא דופן גם לאחר ששני עונשים מנעו ממנה מדליה והורידה אותה לארד". "היא זכתה בדאבל קסום ונדיר. גם היא לא האמינה", המשיכו ב-BBC. פוקס הפסידה במשחקים האולימפיים את מדליות הזהב בשש שניות במצטבר בענף צמוד במיוחד, ועקפה את איאן ת`ורפ, בין היתר, ברשימת המדליות האישיות.
יש לג`סיקה פוקס היהודייה קייס לא רע לתואר "הספורטאית האוסטרלית הגדולה בכל הזמנים", לצד שחקני כדורגל כמו הארי קיואל ושחקני כדורסל כמו אנדרו בוגוט. רגע לפני אליפות העולם בחתירה שתתקיים באוסטרליה ב-2025 היא נחשבת לכוכבת גדולה לכל דבר, גם בקנה מידה לאומי.
בתוך כל הסיפור הזה, הייתה נאומי פוקס. היא המשיכה להתאמן עם אחותה, אבל תמיד הייתה בצילה. אמנם אלופת עולם (בתחרויות הקבוצתיות), אבל פחות גדולה. אם ג`סיקה הייתה סטף קרי, נאומי הייתה סת` - לא רעה, אבל לא אותו דבר.
"אני יודעת כמה הרגע הזה גדול עבור משלחת פוקס", אמרה ראש המשלחת האוסטרלית לאולימפיאדה אנה מירס. "יש לה מקום כאן אחרי אסור ואינספור שעות. היא עבדה קשה מאוד ותשלים את הנבחרת שלנו". הישג וכרטיס אולימפי לכל דבר, כן, אבל סימון כאחות של. אם ג`סיקה פוקס היא הלב של הנבחרת, נאומי היא כיס המרה.
במשך שנים הייתה שליחה אחת למשחקים בתחרויות האישיות, עד לפתיחת תחרות הסלאלום קרוס בקייאקים שפתחה מקום נוסף. נאומי פוקס הצליחה להעפיל לראשונה, אחרי "שנים בצמרת העולמית אבל מחוץ לאולימפיאדה" לפי בריסביין טיימס.
במקצה הראשון נאומי גברה על ג`סיקה, אלופת העולם מ-2022. היה אפשר לספר את הסיפור הזה כנקמת הבל בקין, יעקב בעשו, אח קטן שמצליח להערים על האח הגדול, אבל זה מנוגד לסיפור שראינו מול עינינו. ג`סיקה זכתה בשתי מדליות זהב קודם לכן, נאומי המשיכה כל הדרך למדלייה. רגע לאחר שזכתה, ג`סיקה קפצה למים בהתרגשות. "אני לא יכולה לתאר כמה אני גאה בה", אמרה. "רגע עצום. אושר גדול".
זה סיפור עם סוף מתוק. יש כאן את כל המרכיבים של סרט הוליוודי - אחיות שמתחרות ביחד, מקצה ראש בראש דרמטי, עליות ונפילות, שילוב של חוסר מזל חיצוני באולימפיאדות הקודמות של ג`סיקה פוקס ותחושת פספוס - אבל אין את הדרמה. למרות שהכותרות מיהרו לצעוק ש"נאומי יצאה מהצל של אחותה" (כמו ברויטרס), השניים הפגינו כלפי חוץ, וגם כלפי פנים לפי יודעי דבר, הרבה מאוד אהבה אחת לשנייה. בסוף שתיהן הלכו הביתה, להורים, כל אחת עם מדליית הזהב האולימפית שלה. כיף שיש גם סיפורים כאלה.