עונת הכדורגל בפתח ואם יש סוגיה שמטרידה בשלב הזה של העונה את השחקנים, המאמנים, ההנהלות והאוהדים, זה החשש מפציעות שחקנים שיפגעו בהכנות הקדחתניות שלהם לשריקת הפתיחה. ברוב קבוצות הליגה משקיעים משאבים רבים בתוכניות עבודה ובאנשי מקצוע כמו פיזיותרפיסטים, תזונאים ורופאים, על מנת לשמור את השחקנים בכשירות פיזית מקסימלית. שלמה המר, פיזיותרפיסט ומטפל בפציעות אורתופדיות וספורט במאוחדת מחוז ירושלים, ובJLM Physio, מסביר על הפציעות - ואיך למנוע אותן.
"הפציעות השכיחות ביותר בחודש הראשון של העונה הן פציעות 'ריצה'- פגיעות במפשעה, בירך, כאבים בפיקת הברך, קרעים בשריר ההמסטרינג (שריר וגיד הירך האחורית) ודלקות וקרעים בגיד האכילס", מסביר המר. "אחת הסיבות המרכזיות לפציעות בתחילת העונה הוא הרצון הרב לשחק ולגעת בכדור לפני שבונים את כל המעטפת הפיזיולוגית הנדרשת מסביב והרצון להגיע לכושר טוב מאפס למאה. כלומר, יותר חשוב לכדורגלנים לשחק כדורגל מאשר להכין ולטפל בגוף שלהם. זה אמנם דבר טבעי, אבל זה פותח פתח לפציעות כי אם לא מכינים את הגוף בצורה נאותה לפני שנוגעים בכדור, זה מעלה משמעותית את הסיכוי להיפצע".
"קבוצות רבות תלויות מאד בכשירות הפיזית של שחקניהן ויש להם את האפשרות למנוע פציעות. ישנה חשיבות רבה לכניסה לכושר בהדרגה באימונים ובמשחקי הליגה הראשונים של העונה, ממש כמו במסגרת צבאית שבה כל המאמץ הפיזי הוא בצורה מדורגת ומבוקרת. בנוסף, חשוב לבצע בתקופה זו חימום ארוך לפני האימונים והמשחקים כדי שהגוף יהיה מוכן לעמוד במאמץ ובמקצבי ריצה. הרבה פעמים הכמיהה לחזור ולשחק גורמת לשחקנים לרצות ולהרגיש את הכדור, אבל בלי חימום נכון ומיטבי זה גורם לפציעות".
המר התייחס לפציעות עצמן והסביר כי "פציעות בגלל עומסים ומאמץ יתר קורות בשיעור של 23% מסך הפציעות בכדורגל, וזהו האחוז הגבוה ביותר בהשוואה לכל פציעה בענפי ספורט אחרים. זה קורה מהטעם הפשוט שבכדורגל מרחק הריצה הממוצע במשחק הוא 11 קילומטר, והוא פי כמה מאשר כדורסל, פוטבול אמריקאי או בייסבול, ומכאן הסיכון גבוה יותר".
"צריך לזכור שפציעות שקורות בתחילת העונה הן מסוכנות הרבה יותר כי הן מאריכות את תקופת הזמן של ההשבתה מפעילות וההחלמה. כלומר, אם שחקן נפצע בתקופת טרום העונה ובחודש הראשון של העונה, ההתאוששות והחזרה שלו לכושר יהיו יותר מורכבות וארוכות. חשוב להקפיד גם במסגרת הקבוצתית לאורך העונה, ובמיוחד בפתיחת העונה, על מתיחות, תרגילי כוח, תרגילי ריצה, שינויי כיוון ועל תרגילי שיווי משקל, וכן גם באופן פרטני במהלך פגרת הקיץ".
המר ממליץ להיצמד לתוכנית שנקראת 'פיפ"א 11+' שלדבריו היא התוכנית המתקדמת ביותר להכנת הגוף לתחילת עונה ובה מפורטים תרגילים, לוחות זמנים ורמות קושי. "מניסיוני האישי כדורגלנים רבים שמגיעים אליי לטיפול כדי להשתקם מפציעות ספורט, סובלים בעיקר ממתיחות, פציעות מפשעה וקרעים, או דלקות בשריר. את כל הפציעות האלה ניתן למנוע עם הכנה נכונה, חלוקת עומסים, חימום ארוך במסגרת הקבוצתית וכניסה לכושר בצורה הדרגתית".