כשהחום גובר, גם המונדיאל בסכנה. החום הכבד בטורניר גביע העולם למועדונים בארה"ב שהתקיים החודש היה תמרור אזהרה. שחקנים קרסו, אוהדים סבלו, ומומחים מזהירים: "אנחנו במרחק גלי חום בודדים מטרגדיה ספורטיבית", כך לדברי פרופ' פיארס פורסטר, מנהל מרכז פריסטלי לחקר האקלים באנגליה. כעת נשאלת השאלה האם גם משחקי מונדיאל 2026, האירוע החשוב ביותר שלה, יקבלו תפנית.
מאז שנות ה־90, הטמפרטורות בקיץ עלו בממוצע ביותר ממעלה ברחבי העולם, וב־1.8 מעלות באירופה. החום הזה הופך משחקים של 90 דקות בעיצומו של יום לנטל פיזי עצום, עד כדי סיכון חיים. "אם לא רוצים שהשחקנים והאוהדים יקבלו מכת חום, צריך להעביר את המשחקים לבוקר המוקדם או לערב המאוחר", אמרה החוקרת פרידריקה אוטו מאימפריאל קולג' בלונדון.
פיפ"א אמנם התאימה את הנהלים, עם הפסקות קירור, מים צוננים, ומאווררים, אבל מדענים מזהירים שזה לא מספיק. 6 מתוך 16 הערים המארחות במונדיאל 2026 (ארה"ב, קנדה ומקסיקו) מוגדרות בסיכון "לחום קיצוני". פרופ' מייקל מאן מסכם את זה הכי חזק: "לא מדובר רק בסכנה לאוהדים ולשחקנים, אלא בהפרעה יסודית לאורח החיים שלנו, שגורם משבר האקלים".
ההתחממות הגלובלית היא עלייה בטמפרטורת כדור הארץ, הנגרמת בעיקר מפליטת גזי חממה כתוצאה מפעילות אנושית. היא מובילה לשינויי אקלים קיצוניים, כמו גלי חום, בצורות ושיטפונות ומסכנת את בריאות האדם, הכלכלה והטבע. כדי להתמודד עם המשבר, חייבים להפחית פליטות ולהתאים את עצמנו לעולם שמשתנה. גם בספורט.