צופים רבים נחשפו במהלך משחקי מונדיאל קטאר 2022 לשחקנים שונים המשחקים עם מסכות על העיניים והאף – ושאלו את עצמם מה הסיבה. זה נראה לא נוח, מסורבל ולעיתים אף מגביל את טווח הראייה. אלא, כפי שמסביר כוכב דרום קוריאה יונג מין סון, המסכות הללו הרבה הרבה יותר נוחות ממה שנראה ובאופן כללי – רק בזכותה הוא בכלל יכול לעלות למגרש בקטאר.
כוכב טוטנהאם ספג שבר בארובת העין במשחק ליגת האלופות של קבוצתו מול מארסיי ב-1 בנובמבר – כשלושה שבועות לפני המשחק הראשון של נבחרתו בקטאר. החשש היה שהוא לא יהיה כשיר כלל בשלב הבתים, אלא שבזכות המסכה הוא לא רק היה כשיר לשלב הבתים – אלא שיחק כל דקה של נבחרתו בדרך לשמינית הגמר.
"אני פשוט שמח שבזכות המסכה אני יכול לשחק", הבהיר סון בראיונות לאחר ה-0:0 עם אורוגוואי במחזור הראשון של שלב הבתים, שהיה המשחק הראשון שלו עם המסכה. "מאוד נוח לשחק איתה, הרבה יותר נוח ממה שחשבתי שיהיה. היא עשויה מחומר טוב, היא קלה אבל יושבת בצורה מאוד יציבה על הפרצוף והיא בולמת זעזועים. מאוד הופתעתי מכמה שהיא קלה לעומת איך שהיא נראית".
המסכות עשויות מחומרים כמו פוליקרבונט, שהוא חומר בעל עמידות גבוהה לחום, והן נוצרו כדי להגן על ספורטאים, או במקרה הזה כדורגלנים, שכבר ספגו פציעות בפנים, כך שהחובש אותן יכול לשחק מבלי החשש לנזק נוסף. חלק מהמסכות בהן משתמשים בקטאר הודפסו במדפסות תלת מימד מיוחדות והן מותאמות במיוחד לקווי המתאר של פניו של כל שחקן במיוחד. וכן, הן מאוד מזכירות את המסכה של באטמן, אבל כנראה שרק במקרה.
בלם נבחרת קרואטיה ורד בול לייפציג יוסקו גברדיול, שמוקדם יותר החודש התנגש עם חברו לקבוצה ווילי אורבן, התנגשות בעקבותיה שבר את אפו וסבל פגיעות נוספות בפניו ובעיניו, החליט לשחק עם המסכה כדי לשמור על עצמו מפני נזקים נוספים. בזכות המסכה הוא עלה לשחק ועזר לקבוצתו להעפיל לשמינית הגמר כשהיא סופגת שער אחד בלבד ב-3 משחקים.
קשר נבחרת תוניסיה, אליש סחירי, משחק גם הוא עם מסכה זכר לשבר בלחי ממנו הוא סובל עוד מחודש אוקטובר. הוא עלה עם המסכה בכל שלב הבתים ואומנם לא הצליח להעפיל עם נבחרתו לשמינית הגמר, אבל היה חלק מרכזי מהניצחון של תוניסיה על אלופת העולם צרפת.