עימותים אלימים פרצו היום (חמישי) בביירות בהפגנה אלימה של חיזבאללה ובני בריתו נגד השופט שעומד בראש ועדת החקירה של אסון הפיצוץ בנמל ביירות בשנה שעברה, שבו נהרגו יותר מ-200 בני אדם. לפי דיווחים במדינה, ארבעה בני אדם נהרגו מירי צלפים וביניהם אישה שמתה מפציעת כדור בביתה. לפחות עשרה נפצעו. אחד מהחשודים, הצלף, נעצר. במקביל, שני פיצוצים נשמעו בביירות סמוך למוקד המהומות. ראש ממשלת לבנון נג'יב מיקאתי קרא להרגעת הרוחות במדינה.
צבא לבנון התפרס בכוחות גדולים באזור בעקבות המהומות ומסר כי המפגינים נורו כשהתקדמו לכיוון בית המשפט באזור א-טיונה בביירות. "מספר מפגינים נורו באזור א-טיונה שבביירות", נמסר. "כוחותינו חסמו את האזור ועורכים חיפושים אחר היורים. היחידות שלנו יורות בכל חמוש בכבישים ובכל מי שיורה".
חילופי האש פרצו בגבול שבין השכונות הנוצריות והמוסלמיות-שיעיות בביירות, שהיווה את קו החזית של מלחמת האזרחים בלבנון שפרצה בשנת 1975. לא ברור מה גרם לירי בצוהריים, אך כתב של סוכנות הידיעות AP דיווח כי ראה גבר חמוש באקדח פותח באש במהלך ההפגנה. כמו כן, דווח על אנשים שיורים לעבר המפגינים ממרפסת של בניין סמוך.
המתיחות הפוליטית סביב חקירת הפיצוץ בנמל ביירות באוגוסט 2020 החריפה לאחרונה. בחיזבאללה האשימו את השופט שעומד בראש ועדת החקירה, טארק אל-ביטאר, בהטיה ודרשו להחליפו. ביטאר התמנה לתפקיד החוקר בפרשה בחודש פברואר, לאחר שקודמו בתפקיד, פאדי סאוואן, הועבר מתפקידו. גם ביטאר וגם סאוואן הגיעו למסקנה כי יש להעמיד לדין בכירים לבנונים רמי דרג, בהם בכירים בארגון הטרור חיזבאללה, בגין אחריות לאסון בנמל - שגבה את חייהם של 215 בני אדם ולפציעתם של יותר מ-6,000.
לפני כחודש הוגשה נגד אל-ביטאר תביעה הקוראת לו לעצור את מהלך החקירה ולהחליפו בתפקיד. התביעה הוגשה, כך על פי גורם בכיר במערכת המשפט בלבנון, על ידי נוהאד מצ'נוק, שר הפנים הקודם של לבנון. מצ'נוק הוא חלק משורת בכירים החשודה בשרשרת האירועים שהביאה להזנחת הנמל בביירות, שגרמה לפיצוץ בשל אחסון בעייתי של כמות גדולה של חומר כימי מסוג אמוניום חנקתי. בית המשפט דחה את התביעה נגד אל-ביטאר ואפשר לו לחדש את חקירת הפיצוץ.
לאחרונה הלך והתפתח קמפיין תקשורתי נרחב בלבנון נגד פעילותו של אל-ביטאר, במיוחד ברקע הפרסומים כי הוא קיבל איומים על חייו מגורם בכיר בחיזבאללה. אל-ביטאר אישר כי אותו בכיר, וואפיק סאפא, "עדכן" אותו כי חיזבאללה "הגיע להחלטה שישתמש בכל דרך אפשרית כדי לסלק אותו מתפקידו". בחודשים שחלפו מאז הפיצוץ נטען לא אחת כי אנשי חיזבאללה הם בעלי הזיכיון להפעלת רציף הסחורות שבו אירע הפיצוץ בנמל, אך הדבר לא הוכח משפטית.