בצל המגפה: חודש הרמדאן החל היום (שישי) במתכונת שונה בתכלית מהנהוג בעולם המוסלמי. מסגד אל-אקצא נותר ריק ממבקרים ורק קולו של המואזין הדהד ברחבי ירושלים. מחוץ למתחם התפללו כמה עשרות מוסלמים. בשל ההקפדה על בידוד חברתי, האתרים הקדושים ביותר למוסלמים נותרו ריקים וסעודות החג הגדולות התחלפו בארוחות בהשתתפות המשפחה הגרעינית בלבד. בעקבות הנחיות משרד הבריאות, לא התקיימה אמש במסגדים תפילת "התראויח", התפילה המרכזית בחג.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בשל משבר הקורונה, לשכת הסטטיסטיקה הפלסטינית צופה ירידה של 14% בתוצר השנה - ירידה של 2.5 מיליארד דולר לעומת אשתקד. מקור ברשות הפלסטינית אמר כי לאור המצב ישראל צפויה לדחות בחצי שנה את הפעלת הצו האוסר על בנקים פלסטיניים לטפל בכספים המועברים למחבלים, שאמור היה להיכנס לתוקף ב-9 במאי. כמו כן, מדי חודש בארבעת החודשים הקרובים תעביר ישראל לרשות הפלסטינית 500 מיליון שקלים כמקדמות של החזרי מכס.
בחודש הרמדאן נוהגים המוסלמים בכל רחבי העולם לצום מעלות השחר ועד שקיעת השמש. הצום אינו כולל רק הימנעות מאכילה ושתייה אלא גם הימנעות מדברי רכילות. מלבד הצום, החודש מוקדש להתקרבות לאלוהים ולסיוע לנזקקים. אמש הייתה אמורה להתקיים במסגדים תפילת "התראויח", אך היא בוטלה בשל החלטת משרד הבריאות לסגור את המסגדים במטרה למנוע התקהלויות.
בדרך כלל, הרמדאן מקרב את בני המשפחה זה לזה בזכות המפגש סביב שולחן ה"אפטאר" - ארוחת הערב ששוברת את הצום היומי. בשל נגיף הקורונה, השנה בוטלו הסעודות הגדולות וכל משפחה תסתפק בסעודה מצומצמת בהשתתפות בני המשפחה הגרעינית בלבד. אמש הורה המופתי של ירושלים על סגירת המסגדים בחודש הרמדאן ועל איסור תפילות המוניות.
על פי הנחיות משרד הבריאות, בחודש הרמדאן הוחלט כי ביישוב שמרבית תושביו מוסלמים וכן באזורים מסוימים בירושלים לא ייפתחו עסקים וחנויות המקבלים קהל, מהשעה 18:00 ועד השעה 03:00 למחרת, למעט בתי מרקחת. עסקים יוכלו לפעול בשירות משלוחים בלבד.